fbpx

Sardelić: Jarnjak mi naredio ‘javljaj se Barišiću ili ćeš biti smijenjen’!

Autor: M.P.Š.

Bivši predsjednik Uprave Hrvatske pošte na suđenju za Fimi mediju rekao je kako je zbog neposlušnosti prema Barišiću smijenjen i da mu je naređeno da HP sve svoje marketinške poslove mora odrađivati preko Fimi medije

U nastavku suđenja Ivi Sanaderu i ostalim optuženicima iz afere Fimi medija svjedočio je Andrej Sardelić koji je bio na čelu Hrvatske pošte od 2004. godine. Sardelić je izjavio da ga je Kalmeta upoznao s Barišićem i da mu je ‘naređeno’ da Pošta sve svoje marketinške poslove obavi ubuduće preko Fimi medije, kako bi se prelomio dug iz 1999. koji je HDZ imao prema HP-u, a riječ je o iznosu od 1,5 do 2 mil. kuna, piše Večernji list.

Kad se Sardelić nije javio Barišiću na telefon, pozvan je u tajništvo HDZ-a gdje ga je ‘oprao’ glavni tajnik Ivan Jarnjak koji ga je upozorio na ponašanje.

– Tko sam ja da si dopuštam da se ne javljam na telefon, rekao mi je. Da znam kako sam postavljen, da tako mogu biti i smijenjen, kazao je svjedok. Morao je Barišiću dati broj mobitela, kazao mu je tada Jaranjk i naredio da mu se javi kad god ga ovaj bude zvao. Požalio se kako je obraćanje bilo grubo, kavu koju je naručio nije stigao ni promiješati, kamoli popiti te je nakon ‘ribanja’ bio istjeran, ‘nemaš ti što više ovdje tražiti’.


Sa stručnim službama održao je nakon toga sastanak i dao im naputak u vezi Fimi medije da s njima surađuju, kako bi se riješio dug HDZ-a prema HP-u. Nije se miješao u proceduru.

Tijekom 2006. HP je s Fimi medijom imala dva značajnija posla koji su se direktno dogovarali. Sardelić je smijenjen krajem veljače 2007. godine, oko mjesec dana nakon sastanka s Barišićem u Carini kad je odbio poslušati naredbu da se svi marketinški poslovi Pošte u 2007. daju Fimi mediji. Neslužbeno, kaže, mu je njegov nasljednik kazao da mu je rečeno ‘tako se završi kad se ne sluša’.

Sardelić je, naime, potpisao odluku o dodjeli posla Fimi mediji koja se tiče organizacije božićnog domjenka Hrvatske pošte, a poslije se opravdavao da je to učinio pod pritiskom.

Autor:M.P.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.