fbpx

Sanader: Spasio sam Jarnjaka Haaškog suda, Jarnjak: Gadi mi se da to može govoriti

Autor: I.J.

Nakon što je jučer napao Jadranku Kosor, bivši predsjednik Vlade i HDZ-a Ivo Sanader se u svojem svjedočenju obrušio na Ivana Jarnjaka, bivšeg tajnika njegove stranke.

U svojem iznošenju obrane u slučaju Fimi media, Ivo Sanader se obrušio na svojeg bivšeg stranačkog tajnika Ivana Jarnjaka.
Osim što ga je prozvao da je znao za sve financijske transakcije koje su se događale unutar stranke, Sanader ga je optužio da pokušava svaliti krivnju na njega.
" Pa on je deset dana prije podizanja optužnice bio osumjičenik, a kad je optužnica podignuta imao je status svjedoka. Kako je to moguće? Pa kupio je svoj status i slobodu svalivši krivnju na mene", piše Večernji list.

Sanader je izjavio i da je spasio Jarnjaka od Haaškog suda. Naime, Jarnjak je navodno bio pod istragom suda zbog ratnog zločina u Gruborima, no Sanader je intervenirao kod Carle Del Ponte da mu "spasi glavu".
"- Ja sam novi premijer i nova hrvatska vlada će poštivati sve zakone. Vi znate da je pokojni Tuđman inicirao donošene ustavnog zakona o suradnji s Haagom i mi ćemo ga poštovati.
– Pa, jel' to iskreno govorite, pitala je Del Ponte.
– Imate moju riječ, rekao sam, a ona meni: Vi imate jedan bonus.
– Ako imam bonus, mogu li predložiti za što bih iskoristio? Možemo li učiniti nešto za generala Gotovinu?
Ona je rekla ne može, zaboravite.
– Zatim sam pitao je li moguće učiniti nešto za Jarnjaka, da ga mislim postaviti za glavnog tajnika, a tada se u Haagu vodila istraga u kojoj je i on bio osumnjičen.
Carla Del Ponte obećala je to razmotriti taj zahtjev i protiv Jarnjaka na kraju nije bilo optužnice za ratni zločin.", piše Večernji list.
Ivan Jarnjak je u to vrijeme bio tajnik HDZ-a, odnosno, kako Sanader tvrdi "direktor stranke", odovoran za poslovanje. No, Jarnjak je za Sanaderove optužbe za tportal izjavio: "Gadi mi se da to može govoriti, on je očito prolupao u zatvoru".


Autor:I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.