fbpx

Sanader ostao bez ‘ključnih ljudi obrane’

Autor: dnevno.hr

Od troje odvjetnika koji su donedavno zastupali Ivu Sanadera jedino je Goran Suić ostao aktivan dok su Jasna Novak i Ivan Lovrić otkazali svoje punomoći.

Od troje odvjetnika koji su donedavno zastupali Ivu Sanadera, od prosinca pritvorenog u Salzburgu zbog afera FIMI medija i HEPO, jedino je Goran Suić ostao aktivan dok su Jasna Novak i Ivan Lovrić, koje Večernji list ističe kao ključne ljude obrane, otkazali svoje punomoći.

– Točno je da sam ostao sam. S obzirom na to da još uvijek nemamo uvid u predmet, zasad je dovoljan samo jedan odvjetnik – kazao je jučer Sanaderov branitelj Goran Suić, piše Večernji list.

Ozbiljne nesuglasice između Sanadera i dvoje njegovih odvjetnika navodno su dolazile do izražaja u rješavanju nekih problema na sudskim instancama izvan Hrvatske i Austrije (što se primjerice odnosi na ljudska prava), a bivši premijer nije uvažavao njihova mišljenja u pogledu angažmana u samom tijeku postupka.


Sanadera jedanput tjedno posjećuje odvjetnik Goran Suić u pratnji Mirjane Sanader, a u ovoj fazi postupka, dok čeka izručenje Hrvatskoj, bivšeg premijera savjetuje njegov bečki odvjetnik Werner Suppan.

Suppan je prvi izrazio zabrinutost zbog odnosa hrvatskih vlasti prema obitelji Sanader, a kasnije je najavljivao čak i tužbu protiv hrvatskih medija zbog objave Sanaderovih fotografija u zatvorskoj ćeliji.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.