Foto: Marko Todorov / CROPIX

SAMOUVJERENI BERNARDIĆ: ‘Ja sam kao predsjednik SDP-a jedini kandidat za premijera’

Autor: Dnevno

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je u subotu u Ogulinu gdje se održava operativni sastanak SDP-a za pripremu za parlamentarne izbore da je, kao predsjednik SDP-a, on jedini kandidat za predsjednika Vlade, prenosi Jutarnji.

Bernardić je ustvrdio da bi prema građanima bilo najpoštenije da se parlamentarni izbori održe što prije jer Hrvatski sabor u ovom sastavu već odavno ne predstavlja volju građana, budući da je “čak 28 zastupnika promijenilo svoje dresove“.

“Na sceni je trgovačka koalicija sklopljena zahvaljujući kupljenim mandatima u Saboru, pa je najpoštenije da se izbori raspišu što prije i da se taj mandat vrati građanima i da oni odluče tko će voditi Hrvatsku. Mi smo za izbore spremni kad god u ovoj godini oni bili“, rekao je Bernardić u Ogulinu gdje se ove subote održava operativni sastanak SDP-a nakon što su prošli tjedan u toj stranci izabrali deset koordinatora izbornih jedinica.

Smatra i da je Hrvatska na svojevrsnoj prekretnici.

“Građani su rekli da žele promjene, rezultat europskih izbora nije došao slučajno, rezultat je mukotrpnog rada i velike energije SDP-a, dobrih kandidata i pripreme, te organizacije stožera i taj je rezultat stvorio pretpostavke za uspjeh našeg predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića”, rekao je.

Izvijestio je i da je SDP-ov izborni program u završnoj fazi i s ključnim rješenjima za bolji život građana, bolji standard, veće plaće i mirovine, reformu zdravstva i obrazovanja, te za veće povjerenje građana u institucije sistema, DORH, policiju, Vladu i pravosuđe.

“SDP ne samo da ima politike nego i ljude s kojima će to provesti”, rekao je Bernardić, a na pitanje je li jedini kandidat SDP-a za premijera rekao da je on kao predsjednik SDP-a jedini kandidat za predsjednika vlade.




Ponovio je da rad sadašnje vlade i premijera Andreja Plenkovića može opisati u samo dvije riječi – kaos i korupcija.

Za moguće koalicijske partnere ustvrdio je da su to stranke iz Antikorupcijskog saveza, HSS, HSU i Snaga te da će razgovarati i sa drugim strankama s kojima dijele isti svjetonazor te su podržavale SDP-ovog kandidata Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima. “Bit će to pobjednički blok”, dodao je.

Na pitanje o tweetu Kreše Beljaka (HSS) ponovio je da ga najoštrije osuđuje, da se SDP ogradio od te izjave i da se Beljak više puta ispričao zbog nje te da HSS ostaje partner SDP-a.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.