Samo Zdravko Šestak ostaje u pritvoru

Autor: dnevno.hr

Za bivšeg predsjednika podravkine Uprave sudac Krešimir Devčić ocijenio je da bi mogao utjecati na mađarske svjedoke.

Darko Marinac, bivši čelnik Podravke, dvojica bivših članova Uprave Saša Romac i Josip Pavlović te direktor varaždinske tvrtke Fima Milan Horvat izlaze iz pritvora.

Zdravko Šestak, bivši predsjednik Uprave koprivničke Podravke, jedini je od osumnjičenika u aferi Spice koji i dalje ostaje u pritvoru. Već ranije Remetinec je napustio vlasnik SMS-a Srđan Mladinić.

Ključna osoba

Za Šestaka, koji je jedini preostali osumnjičenik zadržan u pritvoru, sudac Krešimir Devčić je, međutim, ocijenio da bi mogao utjecati na mađarske svjedoke, zbog čega je uvažen zahtjev USKOK-a da mu se pritvor produlji za još mjesec dana.

– Šestak je bio potpisnik spornih ugovora i ključna osoba u pregovorima s Mađarima – pojasnio je svoju odluku Devčić.

Četvorici koja izlaze Sud je zabranio bilo kakav kontakt sa svjedocima i oduzete su im putovnice. Očekuje se da će oni iz Remetinca izaći oko 17 sati.
Marinčev odvjetnik Ante Madunić kazao je da je odluka o puštanju iz pritvora bila očekivana jer je u dosadašnjem dijelu istrage saslušano 77 svjedoka, dok nije ispitan tek manji dio s kojima većina osumnjičenih niti nije imala ikakve veze.

Proširena istraga

Svi oni osumnjičeni su i uhićeni u sklopu antikorupcijske akcije Menadžer 21. studenoga 2009. pod sumnjom da su se udružili u kriminalnu skupinu koja je zloporabom položaja i ovlasti, tj. raznim novčanim transakcijama, nezakonito pokušala novcem Podravke doći do većinskog paketa dionica koprivničke prehrambene tvrtke. Time su navodno oštetili Podravku za više od 250 milijuna kuna.
Osim za sudjelovanje u aferi Spice, protiv Šestaka, Pavlovića i Mladinića proširena je istraga zbog novih sumnji u zlouporabe, a Šestak je dodatno osumnjičen zajedno s direktorom Podravkina sektora nabave opreme, investicija i investicijskog ulaganja Darkom Korošecom te Nevijom Prlogom, kooperantom Podravke i kumom bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.