7Dnevno

SAMO U 7DNEVNO: Evo zašto je legalno ukinuti Pupovčev SDSS!

Autor: 7Dnevno

Prema podacima iz srpnja 2019., u Hrvatskoj je trenutno registrirano, dakle službeno postoji i javno djeluje, 21 parlamentarna, uz još 142 izvanparlamentarne stranke, dakle njh ukupno 163. Istodobno, na popisu tzv. negdašnjih (dakle, ugašenih) političkih stranaka, navodi se zavidan broj od njih 145. Što znači da se politički korpus od kojih četiri milijuna (domovinskih) političkih Hrvata od 1989. do 2019., u svega 30 godina svojega strelovitog demokratskoga razvoja, stranački uspio podijeliti (marksističkim rječnikom kazano – diferencirati na organiziran način) nevjerojatnih 308 puta, znači, u prosjeku otprilike jednom mjesečno.

Početak je ovo teksta objavljenog danas u najprodavanijem političkom tjedniku u Hrvatskoj. U ovoj važnoj analizi naš novinar Mate Bašić objašnjava zašto se Miroslav Škoro nije trebao povući nakon svog prijedloga da se zakonom zabrani SDSS. U opsežnom izlaganju dokazujemo kako je po hrvatskim zakonima sasvim legitimno ukinuti razne stranke koji okupljaju prave i imaginarne interesne skupine. Zakon o političkim strankama potpuno je nedorečen i dopušta svakome da osnuje stranku i politički djeluje. U novom broju tjednika 7Dnevno pročitajte kako isti taj zakon omogućuje ukidanje stranaka poput Pupovčeva SDSS-a.

CIJELI TEKST POTRAŽITE U TISKANOM IZDANJU 7DNEVNO KOJI SE OD PETKA, 13. RUJNA, NALAZI NA SVIM KIOSCIMA. 

Autor:7Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.