S njim je Plenković kupio mir u stranci: Tko je Slavonac koji preuzima jedno od najvažnijih ministarstava?

Autor: Iva Međugorac

Kada se iz vladajućih redova počelo progovarati o tome da bi dio rekonstrukcije mogao uključivati i HDZ-ovu ministricu Gabrijelu Žalac, u djelu javnosti pojavio se podatak kako vinkovački ogranak te stranke, iz kojega dolazi na to neće pristati te da pripremaju opstrukciju, no čini se kako je Andrej Plenković tom problemu doskočio dovodeći u ministarstvo državne imovine Vinkovčanina doktora Marija Bonažića, čovjeka iznimno živopisne biografije, koji je od kraja 2017.godine bio predstojnik Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Bonažića poznaju i kao vinkovačkog pročelnika za kulturu, a uz to član je Središnjeg odbora HDZ-a, te član Središnjeg odbora Akademske zajednice HDZ-a dr. Ante Starčević.

Ovaj Slavonac na osječkom Ekonomskom fakultetu diplomirao je marketing i menagment, a zatim karijeru otpočeo radeći u tvrtci Santini, kao komercijalist za uvoz i izvoz. Zatim postaje generalni direktor u tvrtki Son-Ugo-Cor, a bio je i voditelj odsjeka za turizam u Vukovarsko-srijemskoj županiji. U životopisu novog ministra navodi se i da je bio asistent na Veleučilištu Lavoslav Ružička, a plaća koju je do sada primao iznosila je 15.500 kuna. Predsjednik je udruge Cromar – Hrvatske udruge za marketing, član je Izvršnog odbora Lovačkog društva Sloga Vinkovci, te je član Lovačkog društva Vinkovci.

 

Autor:Iva Međugorac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.