Screenshot/N1

S Divjak na financijskoj infuziji! Na sveučilištu šokirani potezom ministrice

Autor: Dnevno

Ministarstvo znanosti i obrazovanja predstavilo je prošlog četvrtka u Zagrebu rezultate ankete na temelju kojih je preporučilo izbornu lektiru za osnovne i srednje škole za koje će izdvojiti više od 40 milijuna kuna te je potpisalo ugovore o suradnji s dvjema akademskim ustanovama.

Ministrica Blaženka Divjak istaknula je da je potpisala ugovore o suradnji s Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Institutom za hrvatski jezik i jezikoslovlje, kojemu je cilj veće uključivanje akademske zajednice u reformske procese.

Filozofski fakultet i Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje sudjelovat će u osmišljavanju kurikuluma i programa, osposobljavanju učitelja i nastavnika, prosudbi udžbenika, evaluaciji primjene kurikula i slično.

Iz navedenog proizlazi da će Filozofski fakultet praktički upravljati obrazovnom reformom, a valja napomenuti i da je ministrica Divjak od ministra Pavića dobila 600 milijuna kuna kojima upravlja.

Najveći dio te svote, prema neslužbenim informacijama, ide Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta, odnosno dr. sc. Nevenu Budaku, koji je bio na čelu prethodne ekspertne radne skupine koja je izradila odbačeni prijedlog kurikuluma povijesti kolokvijalno nazvanog ‘Budak – Koren’, dok će ‘mrvice’ dobiti ostala Sveučilišta kroz programske ugovore, piše Narod.hr.

Sveučilišta su s njom na financijskoj infuziji, smatraju u sveučilišnim krugovima, iz kojih se također može čuti da do iduće godine barem dva neće imati temelj za opstanak.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.