Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ruža Tomašić: Pravaštvo Ante Starčevića danas više ne postoji

Autor: dnevno.hr

'Sigurno da u ovom trenutku nismo ni jedni ni drugi, svoji smo, jedini koji iskreno i beskompriomisno zastupaju interese Slavonaca, Baranjaca, Srijemaca. Što će biti poslije izbora, vidjet ćemo kad prođu', odgovara novinarima.

Koalicija HDSSB-a i HKS-a predvođena čelnicima stranaka Draganom Vulinom i Ružom Tomašić predala je danas u Hrvatskom saboru kandidacijske liste za parlamentarne izbore za 4. i 5. izbornu jedinicu.

Ruža Tomašić, predsjednica Hrvatske konzervativne stranke, koja na parlamentarne izbore u rujnu izlazi u koaliciji sa HDSSB-om u dvije slavonske jedinice, pozvala je u četvrtak sve birače koji misle dati svoje glasove pravašima da ih daju spomenutoj koaliciji, kako ne bi otišli SDP-u.

‘Pozivam sve koji misle dati glas pravašima da ga daju nama, jer će inače izgubiti glasove, otići će SDP-u’, poručila je Tomašić nakon što je koalicija HDSSB-a i Konzervativaca predala kandidacije liste Državnom izbornom povjerenstvu (DIP).

‘Starčevićevo pravaštvo danas više ne postoji, postoje pojedinci, ali pravaške stranke ne’, ustvrdila je Tomašić i pozvala birače iz slavonskih županija da izađu na birališta i daju glas koaliciji ili ‘ako hoće, njoj’.

Koalicijsku listu u četvrtoj izbornoj jedinici ‘nosi’ Branimir Glavaš, u petoj Dragan Vulin, na drugim su mjestima Vladimir Šišljagić i Ruža Tomašić.

Vulin, predsjednik HDSSB-a poručuje kako će koalicija beskompromisno zastupati interese Slavonije, Baranje i Srijema u kojima je poljoprivreda ključna grana. Slavonija, kaže, ne smije biti sirovinska baza, mora imati prehrambenu i prerađivačku industriju.

‘Dosta je eksploatacije Slavonije. Dosta je toga da se u njoj više isplati čuvati ptice, bube i žabe nego proizvoditi hranu’, poručuje Vulin i prenosi odlučnost koalicije da promijeni postojeće stanje.

O poslije izbornom koaliranju i eventualnim partnerima malo otkriva.

‘Sigurno da u ovom trenutku nismo ni jedni ni drugi, svoji smo, jedini koji iskreno i beskompriomisno zastupaju interese Slavonaca, Baranjaca, Srijemaca. Što će biti poslije izbora, vidjet ćemo kad prođu’, odgovara novinarima.

Tomašić nije govorila o razlozima zbog kojih je ‘pukla’ suradnja njene stranke s HDZ-om.

‘Pitajte HDZ, s naše je strane bila dobra želja i volja’, izjavila je.

‘Ako budemo dio vlasti, budemo obnašali vlast, naravno da ću ostati u Hrvatskoj, ako ne, budemo li imali samo jednog zastupnika mislim da Slavoniji mogu više pomoći u Europskom parlamentu, nego da sjedim ovdje u Saboru’, odgovorila je Tomašić upitana što će biti s njenim mandatom u EP ako uđe u Hrvatski sabor.

Potvrdila je i da će na koalicijskim listama biti poštovana ‘ženska kvota’, odnosno da će biti 40 posto žena.

IV. izborna jedinica (Osijek-Virovitica)

1. Branimir Glavaš

2. Vladimir Šišljagić

3. Ivan Zadravac (HKS)

4. Josip Salapić

5. Dinko Burić

6. Danijela Lovoković

7. Krešimir Bubalo

8. Igor Češek

9. Zoran Vinković

10. Hrvoje Šimić

11. Goran Ilić (HKS)

12. Jadranka Sabljak

13. Karlo Šatvar

14. Željko Kraljičak

V. izborna jednica (Vukovar-Sl.Brod-Požega)

1. Dragan Vulin

2. Ruža Tomašić (HKS)

3. Dubravko Kolundžić

4. Josipa Miličević

5. Slavica Jelinić

6. Marijan Pavliček (HKS)

7. Vladimir Milković

8. Martin Kordić(HKS)

9. Josip Mikšić

10. Valentin Stjepanović

11. Damir Jakšić

12. Marija Didović(HKS)

13. Katarina Šoltes(HKS)

14. Ivan Drmić

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.