wikipedia

RUŽA TOMAŠIĆ ‘OPRALA’ GRAD RIJEKU ZBOG TITOVOG GALEBA ‘Restauracijom Galeba veliča se zločinački režim i njegov diktator!’

Autor: Dnevno

Hrvatska eurozastupnica Ruža Tomašić potpisala je pismo o pitanju financiranja odobrenom za Rijeku, koje je potrošeno za obnovu “Broda mira Galeb”, a moglo bi se “shvatiti kao odavanje počasti maršalu Titu, odgovornom za masovna ubojstva u Hrvatskoj i za pravu etničku čistku prije svega usmjerenu prema talijanskom pučanstvu.”

Talijanski zastupnik u Europarlamentu Nicola Procaccini, član postfašističke stranke ‘Talijanska braća’, postavio je parlamentarno pitanje vezano za trošenje europskog novca u obnovu Titova broda “Galeb”.

Ruža Tomašić je napisala je sljedeće: “Institucije Europske unije u više navrata osudile su komunističke totalitarističke režime diljem Europe… Time je osuđen i komunistički totalitaristički režim SFR Jugoslavije, na čelu koje je bio jedan od najokrutnijih zločinaca u povijesti, komunistički diktator Josip Broz Tito. Jedna od ostavština tog totalitarističkog režima je brod “Galeb”, dio jugoslavenske ratne mornarice i rezidencijalna jahta zločinca Tita, sada u vlasništvu Grada Rijeke. S namjerom preuređivanja broda “Galeb” u muzej kao nostalgičnu uspomenu na taj totalitaristički režim, Grad Rijeka zatražio je za njegovu restauraciju novac iz fondova EU, koji mu je i odobren. Na službenim stranicama Grada Rijeke (rijeka2020.eu) stoji da će “brod govoriti o neobično utjecajnoj međunarodnoj ulozi koju je imala dojučerašnja država”, odnosno vidljiva je očita namjera veličanja totalitarističkoga komunističkog režima Jugoslavije. Stoga Komisiju želim pitati zašto je odobreno financiranje novcem Unije restauracije broda koji će služiti za veličanje jednog zločinačkog režima i njegova diktatora, što su institucije Europske unije u nekoliko navrata osudile?”

Talijanski list La Verità objavio je Procaccinijevo pitanje Europskoj komisiji. Iznosi se kako će, zahvaljujući europskom prilogu, 9,258 milijuna eura namijenjenih za valoriziranje kulturnog i umjetničkog bogatstva, biti utrošeno za obnovu broda “Galeb” kako je to “najavio socijalistički gradonačelnik Rijeke” Vojko Obersnel.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.