Foto: Guliver Images/Ilustracija

‘RUSKI ODGOVOR BIT ĆE BRUTALAN!’ Bivši šef hrvatske tajne službe upozorava: ‘Treba paziti, slijedi eskalacija’

Autor: Dnevno.hr

Stručnjak za sigurnost i bivši voditelj operacija SOA-e, Ante Letica, govorio je o stanju u Ukrajini.

Naglasio je da je rat u Ukrajini surova agresija Rusije na suverenu i samostalnu zemlju Ukrajinu.

“Nažalost, situacija prijeti daljnjom eskalacijom i nema naznaka da bi se rat mogao stišati te da bi moglo doći do pregovora. Ruski odgovor će biti brutalan, slijedi eskalacija. Treba paziti da ne dođe do šireg sukoba i situacije koja bi izgledala kao Treći svjetski rat”, rekao je u emisiji na HTV-u.

‘Rusi jako dobro znaju kakva je situacija u Hrvatskoj’

Smatra kako Rusi igraju na kartu razjedinjavanja europskog jedinstva.

“Svaki mali ili veliki udarac im koristi da unesu nemir u politički prostor Europske unije i NATO-a kako bi oslabili podršku Ukrajini i ojačali buduću poziciju u eventualnim pregovorima,” dodao je i naglasio da Rusi znaju kakva je situacija u hrvatskom političkom prostoru.

“Tako je izjava Zorana Milanovića upotrebljena da se uvede razdor u politički prostor Hrvatske kako bi oslabili podršku Ukrajini”.

Naglasio je kako se svi boje mogućnosti Trećeg svjetskog rata s obzirom na to da je sad već velik broj zemalja uključen u sukob.




“Više to nije Ukrajina i nekoliko partnerskih zemalja, nego je uključeno preko 50 zemalja na strani Ukrajine te Rusija sa svojim satelitima”, dodao je.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.