Marko Prpic/PIXSELL

RUŠE SE KAO KULA OD KARATA: Najvažniji Todorićevi muškarci; je li Kuštraku netko dojavio?

Autor: Anamarija Pranjić

U tijeku istrage afere Agrokor istražitelji i policija ušli su u kuću Ivana Crnjca na Šestinskom vrhu. Crnjac je bivši član Agrokorove uprave i bivši izvršni potpredsjednik za financije, strategiju i tržište kapitala, koji je danas u automobilu istražitelja priveden te formalno uhićen.

Bio je potpredsjednik “Agrokora” zadužen za strategiju i tržišta kapitala. Inače, prošao je razne faze menadžerstva u “Agrokoru” da bi 2007. postao član Uprave, sin je umirovljenog generala Miljenka Crnjca, koji se u civilstvu također bavi biznisom.

Među privedenima je i Tomislav Lučić, koji je jedan od najbližih suradnika vlasnika koncerna i dugogodišnji prvi čovjek za financije u kompaniji. Zadnje financijsko izvješće sastavljeno u njegovu mandatu bilo ono za 2013. godinu. Lučić je bio član Nadzornog odbora do donošenja lex Agrokor i nije sudjelovao u glavnim odlukama u kompaniji.

Damir Kuštrak, bio je dugogodišnji član Uprave za izvozna tržišta, a u koncernu je slovio kao najvažnija osoba za ‘političko-društvena pitanja’, dakle za odnose i veze s Vladom, Hrvatskom udrugom poslodavaca (čiji je neko vrijeme bio predsjednik) i druge važne institucije. Kuštrak je u vrijeme Račanove vlade bio i moćni zamjenik ministra financija.

Ante Todorić je u Londonu gdje se, kako kaže njegov odvjetnik, “uredno prije mjesec ili više dana”, odjavio iz Hrvatske i prijavio novo prebivalište na londonskoj adresi.

Policija je već upala u Kulmerove dvore i u stan izvršne dopredsjednice Agrokora Ljerke Puljić kao i u stan Piruške Canjuge. Policija je došla i na vrata Damira Kuštraka, još jednog bivšeg člana Uprave Agrokora, ali nisu ga zatekli na toj adresi. Kako to? Je li Kuštraku netko dojavio što se sprema pa ga u 6 ujutro nije bilo u kući?!

Autor:Anamarija Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.