RTL uhvatio autobus pun plaćenih glasača iz Srbije: Nisu htjeli otići dok im se ne plati glasanje!

Autor: dnevno.hr/RTL

Ono o čemu se dugo govorilo, uhvatile su kamere hrvatske televizije! Da doista je istina da se Srbi organizirano voze u Hrvatsku kako bi glasovali za Srbe!

Ekipa RTL-a  snimila je ono o čemu se godinama priča – Srbe organizirano dovoze u Hrvatsku kako bi glasovali na izborima za Srbe, a za taj posao su i plaćeni.

Kupovina glasova više nije teorija zavjera već čista realnost koja objašnjava mnogo toga.  Reporterka RTL-a Nikolina Radić Ančić noć je provela s onima koji su odbijali napustiti Hrvatsku dok ne dobiju novac.

Autobus zapeo na pustom obrovačkom kolodvoru potvrdio je ono o čemu se godinama nagađalo – hrvatski Srbi koji žive u Srbiji na izbore dolaze organizirano i glasaju za onoga tko im plati. No ovoga je puta zapelo i nisu dobili novac.

“Ako sam ja njih ispoštovala i došla s njima i glasala sam tu, oni su trebali mene da ispoštuju i izvolite vratite me natrag odakle sam i došla, a ne da ostave ovako autobus tu, nas 30 bijednika da stojimo na cesti do ponoći”, izjavila je za RTL Marija Jelić, Muškovci/Beograd.

“Svake godine idemo i nikad nije bilo problema do sad.  Autobus besplatan je svaki put bio”, kazao je Milan Maričić, Karin Gornji/Obrovac.

Organizator puta decidirano navodi tko je naručio i trebao platiti oko 10 tisuća kuna za autobus pristigao na izbore iz Novog Sada kako bi putnici glasali za lokalnu listu SDSSStanka Mijića kojoj su pristupile i pristaše DPS-a Branislava Švonje.

“Prvenstveno Branislav Švonja je taj koji je rekao: ‘Ok Miodrag, izvoli organiziraj’. Znači, rekli smo: ‘Glasajte za tu jedinstvenu listu'”, kazao je Miodrag Gagić, Obrovac/Novi Sad.

Tko im plati put da obiđu imanje u starom zavičaju, trebao bi dobiti njihov glas.

“Podrazumijeva se, ali i dadu oni listiće, brojeve koje trebaju zaokružiti. Bila su tri autobusa i malih kola je bilo negdje preko 50 vjerovatno. Plaćaju po 2 tisuće kuna 4 glasa i prijevoz taj iz Srbije ovdje. Na taj način kupuju glasače, glasove kupuju, vjerovatno i pobjeđuju zbog toga. Uglavnom mislim da idu sredstva iz Srpskog nacionalnog vijeća na teret poreskih obaveznika Republike Hrvatske”, otkrio nam je Dragan Milanko, Obrovac/Beograd.

I bilo bi tako i ovaj put da se nije dogodio sukob između dviju srpskih lista – SDSS-a i Nezavisne liste Zorana Kljajića.

“Niz godina redovno to radim, organiziram i sve je bilo kako se kaže ono “pod kalup”, nikakvih nismo imali problema”, kazao je Miodrag Gagić, Novi Sad.

A problem je navodno nastao u trenutku kada su SDSS-ovci posumnjali da su birači pristigli na njihov račun, glasovali za alternativnu srpsku listu izraslu na nezadovoljstvu lokalnih Srba dugogodišnjom obrovačkom vlašću u kojoj SDSS koalira s HDZ-om. Vijećnik SDSS-a smatra organiziranje birača političkim lobiranjem koje svi rade

“Da li je to legitimno ili nije legitimno, to će netko procijeniti ko bi trebao da procijeni da li je to legitimno, ali oni se samo pozivaju vidim na jednu osobu, a svi su oni u tome umiješani i na organiziranju i na plaćanju”, poručuje  Aleksa Ogar, Muškovci (SDSS).

Organizator putovanja posudio je novac kako bi se birači vratili u Srbiju, a jutro nakon burne noći u Žegaru – mjestu sa srpskim stanovništvom – pravoslavna crkva osvanula je išarana grafitima “HDZ”.

Milorad Pupovac odbio je komentirati ovu situaciju za RTL, no za N1 televiziju Pupovac poriče i kaže da je u pitanju gnjusna laž.

-SDSS, posebno ja i predsjednik stranke, nemamo nikakvih saznanja o tome da bi bilo tko od naših ogranaka organizirao bilo kakva dovoženja bilo kakvih birača iz bilo koje zemlje. Ja sam razgovarao s predstavnikom gradske organizacije i rekao je da nema s nama nikakve veze, nego je riječ o nezavisnnoj listi koja je organizirala autobus, i sad širi neistine koje su lažne.

To je ružna objeda. Gnjusna laž, koju ja nemam namjeru niti osporavati, jer takvih stvari je nažalost bilo i vjerojatno će biti i ne znam što bih vam više rekao na tu priču, a i ne razumijem zašto pojedini mediji tome daju prostora. Mogli su provjeriti. Dana im je mogućnost da nazovu predstavnika gradske organizacije SDSS-a Stanka Mijića, mogli su ga nazvati, mogli su čuti, nisu to radili, nego su pustili u medijski prostor gnjusnu laž i klevetu, kaže Pupovac.

Prilog RTL televizije u kojem ljudi svjedoče suprotno pogledajte ovdje

 

Autor:dnevno.hr/RTL
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.