Miranda Cikotić/Pixsell

ROJS ZA DNEVNO O KARADŽIĆU! Ovo je stvarni cilj presude! Ne vjerujem bjelosvjetskim hoštaplerima

Autor:

Kazna koja je pred Mehanizmom za međunarodne kaznene sudove (MICT) izrečena krvniku Radovanu Karadžiću za najgore ratne zločine na europskom tlu nakon Drugog svjetskog rata, a koja je doživotna nije previše impresionirala hrvatskog generala Ljubu Ćesića Rojsa koji je svoju zanimljivu analizu izrekao za naš portal.

”Nisam pravnik, ali mislim da je to politički sud. Sa moje strane kad gledam, recimo na pravdi Boga su osudili Antu Gotovinu, mislim da se tu vrše pritisci, bojim se da će još više podijeliti narod, jer ne možete vi sada jedne progoniti, a druge ne progoniti i osuđivati. Pa jel itko osuđen i je li odgovarao za tolike pobijene, odnosno poklane Hrvate. Jedno je pobiti metkom. U ratovima BiH tko je poklao Hrvate i vršio tolika zvjerstva, ne vjerujem da ćemo mi doživjeti da će to sve pravedno se istražiti, i da će se pravda zadovoljiti. Oni koji su izgubili svoje najmilije oni ih oplakuju, a ovamo bjelosvjetski hoštapleri, ti suci njima paše da se ovo oduljilo, zato ti procesi jesu tako dugo trajali, ubirali su velike honorare, plaće i to”, kaže Rojs, te podsjeća kako se s druge strane Šešelj liječi u Srbiji, što je pokazatelj pravde ovog svjetskog suda.

”Šešelj se liječi, Milošević je navodno mrtav, pa nije donesena presuda, isto je tako sa Goranom Hadžićem, naša šestorka po svemu onome, poznajem te ljude ne bi mrava zgazili, Praljak je sam sebi presudio, nije mogao podnijeti tu presudu, i sada tko je dostavljao sva ta izvješća i kome su vjerovali ti suci. Hrvatskim izdajnicima. Pa danas me zovu ljudi iz Hercegovine, gledali su Antu Nobila koji drvljem i kamenjem pljuje po tadašnjoj državi i politici, po Franji Tuđmanu. Krivi smo što se nismo obračunali s Udašima i Kosovcima odmah na početku stvaranja hrvatske države, takvi nam danas drže prodike i govore što je, a što nije pravo.

Evo, ne može sad ovo zadovoljiti pravdu, ako je taj sud uspostavljen da bi pomirio sve tri strane, ja se pitam koliko će to donijeti mira narodima koji su ostali živi i koji su ostali živjeti na području BiH. Hoće li doći do još veće podjeljenosti, zato kažem, a iz Rezolucije 1999.godine, hrvatski državni sabor je tada donio da Haag psotaje politički sud, a ne ono čime su ga zamišljali kada je osnivan, tako da sve je ovo farsa, sa svih strana, ja mislim da je cilj kojega su imali u namjeri da će doći do pomirbe sva tri naroda, nije ostvaren kada je sud osnivan, sve je dodatno zakomplicirano, a najveću cijenu na Haškom sudu platili su Hrvati i Srbi”, zaključuje Rojs.

Autor:
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.