Dusko Jaramaz/PIXSELL

ROJS: Ovo su ‘uglednici’ koji s Brkićem reketare i zapošljavaju ljubavnice

Autor: Iva Međugorac

Drugi čovjek HDZ-a Milijan Brkić ponovno je lansiran u orbitu među hrvatske političke zvijezde, iako se koncem prošloga tjedna činilo kako afera SMS u kojoj se spominjalo njegovo ime, polako, ali sigurno pada u drugi plan. U javnost su sada kroz tjednik Nacional procurili podaci koji ga neugodno kompromitiraju, a kojima se doduše nešto ranije bavio i naš portal. Naime, tjednik raspolaže dijelovima policijskog izvješća u kojima stoji da je Brkić prije sedam godina osobno probio tajnu istragu. Riječ je o istrazi u slučaju elitne prostitucije od prije sedam godina, a u to vrijeme Brkić je obnašao dužnost zamjenika ravnatelja policije, dok je ministar unutarnjih poslova bio Tomislav Karamarko.

Prema pisanju tjednika, koji se poziva i na izjave svjedoka iz toga slučaja, Brkić je akterima sporne priče otkrivao da su pod istragom čime je ugrožena policijska akcija, a riječ je o slučaju elitne prostitucije u kojoj se kao glavni organizator našao Nebojša Perunović Pančo. Iako je sve dokumentirano i dokazano da je Brkić razbio tajne mjere i odao policijsku istragu, nikada nije sankcioniran, jer kako pretpostavlja Nacional, zaštitio ga je Tomislav Karamarko. Otkriće Nacionala dolazi u trenutku kada je Brkićev kum Blaž Curić uhićen zbog probijanja tajne policijske istrage u slučaju lažiranja SMS-ova za Zdravka Mamića.

O Milijanu Brkiću godinama progovara umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs koji je novonastalu situaciju prokomentirao za naš portal tvrdeći kako ovi podaci o kojima javnost danas raspravlja za njega nisu ništa novo. ”Što ja imam popratiti u novinama? Ja to o Brkiću znam. Ja sam to prvi govorio, on ima još tamo dva kuma. Ima na žalost dobra dečka iz Širokog Brijega čiji je brat poginuo, a meni je bio zapovjednik inžinjerije, Dinko Barbarić, ali ima i Komljenovića. To je njemu kum. Taj je njega nasljedio kad su meni rušili kuću, on je bio zapovjednik Alfi, on je iz Slunja. Nije bio u Domovinskom ratu. Taj Komljenović je njegov kum, i taj njemu dostavlja informacije, a prije je bio Ante Glavan, i bila je supruga od Ante Glavana koja je bila šefica Operativnog središta, koja je sve znala. Ja to sve znam, a Vaso Brkić je najveći kriminalac u državi”, oštar je Rojs. On osobno ne vjeruje priče o sukobu HDZ-ove desne struje s premijerom Plenkovićem, jer tu po njemu nikakvih struja nema.

”Kakva li ljevica, kakva li desnica. HDZ mora biti uz svoje branitelje. Jadan ti je onaj političar koji se boji svojih branitelja. Koji se boji obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, i koji se boji da se sazna istina. Pa kakav je to političar? To su veleizdajnici koji ne žele da se sazna istina, tko je to ubio nevine tamo, i pozakapao da se ne zna za njihove grobove. To je jad, a ne političari. Kakvi političari? To su veleizdajnici. Plenkoviću je trebalo možda dati informacije, on je bojim se neinformiran, jer informacije cure, a ako mu je informacije dostavljao Milijan Brkić Vaso, ajme ti ga njemu. Jer vidi se kako je on manipulirao s tim informacijama 2011.godine pa nije tada smijenjen. On je koristio ta izvješća, išao kod ljudi, ucjenjivao ih, reketario sa tim dokumentima i tako su došli na čelo HDZ-a, tako je on postao glavni tajnik stranke. Sve sam ja to davno znao i osjetio na vlastitoj koži njegove podmetaljke, preko sudaca koji su me progonili. On je o njima prikupljao podatke, razne ljubavne afere i ostale kompromitirajuće sadržaje, te je ljude time ucjenjivao i tjerao da se ponašaju tako kako se ponašaju”, uvjeren je naš sugovornik kojemu zapravo nije jasno gdje je Brkić bio ranije i kako se preko noći stvorio u vrhu vladajuće stranke.

”Da smo mi prava i demokratska država i da je to stranka koju je stvarao predsjednik Tuđman, Brkić ne bi smio biti niti član HDZ-a. On se učlanio 2011.godine, a do tada se ništa nije pokazao, ni kao branitelj, ništa. Ja znam kad je hodao po Livnu za Manolića, prikupljajući dokumente što radi tamo hrvatska vojska. I tada, i danas bio je veleizdajnik iako potječe iz dobre obitelji. Majka mu je dobra žena i vjernica. A brat mu je pobjegao u Australiju da ne ide braniti Hrvatsku 92-e godine”, nastavlja naš sugovornik. General drži da podaci u javnost cure tek sada zato što su se ljudi ranije bojali, iako je on osobno o tome davno i znatno ranije progovarao.

”Slušajte moje radio emisije, što sam je rekao loše? Isto ovo što i sada govorim. On se poziva na Hrvate u BiH, što je on za taj narod napravio? Nek’ mi kaže jednu čokoladicu kome je dao? Gleda samo sebe, gleda gdje će reketariti, zapošljava te svoje ljubavnice. Ja ne znam što će mu čovječe? Treba oko njih raditi. Ja ne vjerujem da je on veći ljubavnik od mene. Ja znam kako je to naporan rad”, šali se Rojs koji ne želi raspravljati o političkoj karijeri Milijana Brkića jer ga ista ne zanima. ”Da sam ja u vlasti, on bi bio iza brave. Ne bi bio nigdje u politici. Rojs će na vlast kad narod odluči, a ja sam njegovo hrvatstvo osjetio. On priča o Hrvatima u BiH. A mene sude što sam pomagao Posavljacima, što smo gradili ceste, što smo gradili vojarne u Orašju, davali mirovine Hrvatskom vijeću obrane, poginulim i najtežim invalidima, nije još uvijek riješena tzv. 66. Pukovnija zbog takvih kao on, i dok je takvih veleizdajnika u hrvatskoj državi neće ići na bolje. Od kuda njemu tolike dionice i novci u Karlovačkoj banci, Opatovini firmi. Ne znam ni ja, ako je on takav lumen on treba biti predsjednik Europske unije, šteta bi bilo da takav mozak ne napreduje dalje, u najmanju ruku kao zamjenik Trumpa”, zaključuje Rojs.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.