Zeljko Lukunic/PIXSELL

Rojs kaznu odrađuje u domu za umirovljenike: ‘Shvatio sam kaznu vrlo ozbiljno’

Autor: dnevno.hr

Ljubo Ćesić Rojs proglašen je na sudu krivim zato što je kao pomoćnik ministra obrane Gojka Šuška i načelnik Sektora za gospodarenje kasnih 90-ih otpisao Hrvatskom dragovoljcu tri milijuna kuna duga te je omogućio klubovima iz Hrvatske i BiH besplatno korištenje ugostiteljskih objekata MORH-a.

Zatvorska kazna preinačena je u rad za opće dobro, a presuda je odredila kako mora državi vratiti dug od 3,2 milijuna kuna.

Kaznu Rojs odrađuje u zagrebačkom domu za starije i nemoćne Ksaver. Posao mu je da uskoči kada nekom zatreba pomoć, bez obzira je li riječ o uvođenju konca u iglu ili o rukotvorinama koje izrađuju stanari.

Rojs je navodno u domu vrlo popularan. Sa stanovnicima popije kavu i rakiju, ali tvrdi kako je svoj posao shvatio ozbiljno, piše Slobodna Dalmacija.

“Ja sam sve ovo shvatio vrlo ozbiljno, vjerujte. Tu sam svako jutro od 7.30 do 15.30. Evidencija je tu, od prvoga dana, 2. studenoga. Pišem sve što sam radio, imena i prezimena s kime sam razgovarao. Ne pada mi na pamet izaći van, oni imaju kamere, pa će me snimiti i reći – evo, ne radi”, rekao je Rojs.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.