Ilustracija Photo: Profimedia

RODITELJI SE POBUNILI! ‘Krše se prava naše djece’: Što se događa?

Autor:

Inicijativa roditelja 0-24 otvorenim pismom, u kojem protestiraju zbog epidemioloških mjera u školama obratila se javnosti, a njihove poruke iznesene u tom prilično žustrom štivu prenosimo u cijelosti:

“Inicijativa roditelja 0-24 želi vas na ovaj način obavijestiti na korake koje ćemo poduzeti, a kako bi zaštitili vlastitu djecu od epidemioloških mjera. Također želimo i vas informirati o pravima naše djece i nas samih kao njihovih roditelja i zakonskih skrbnika.

Naime mi smo u konzultaciji sa odvjetnikom došli do zaključaka i potvrdili naše sumnje da se prava naše djece krše. Nadalje, ne krše se samo prava nego se i ugrožava fizičko i psihičko zdravlje, a to je neprihvatljivo!

Moramo napomenuti i slijedeće,- ne prihvaćamo nikakvo objašnjenje žrtve za hipotetsko “više dobro”, a ovo naše mišljenje potvrđuju i zakoni i konvencije.

Apeliramo na vas da shvatite da su djeca fizička, socijalna i emotivna bića za čiji razvoj i kompletno zdravlje ste uz nas odgovorni i vi, stoga vas molimo da proučite dokument u prilogu i zaštitite našu djecu zajedno sa nama od niza kršenja prava i ugroze zdravlja, a na koje najmanje utječe eventualna prisutnost SARS-CoV-2 virusa.

Sa štovanjem, unaprijed zahvalni,

Inicijativa roditelja 0-24

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.