Cropix

RIMAC NE ŽELE NI U OVOJ USTANOVI! ‘Ne bismo si nikad oprostili da u našim redovima postoji netko takav!’

Autor: Daniela Delale

Hrvatski crveni križ pokrenuo je postupak za razrješenje Josipe Rimac s mjesta potpredsjednice te institucije.

“Jako smo osjetljivi na takve pojave, ne bismo si nikad oprostili da u našim redovima postoji netko takav”, rekao je predsjednik HCK Josip Jelić na današnjoj konferenciji za novinare, prenosi Novi list.

Procedura razrješenja predviđa konzultaciju s operativnim tijelom čije se mišljenje sada očekuje.

Nakon toga slijedi sazivanje izvanredne skupštine koja će se, po Jelićevim riječima, održati i ako Stožer ne dozvoli sastanak uživo, u online obliku.

Podsjećamo, istraživanje protiv bivše kninske gradonačelnice Josipe Rimac zbog indicija u koruptivne radnje i iskorištavanje položaja za nezakonita pogodovanja policija i USKOK počeli su provoditi prije više mjeseci, prema svemu sudeći krajem 2019.

U sklopu tih istraživanja nad njom su uz odgovarajuće naloge suca istrage Županijskog suda, provodile i tzv. posebne mjere tajnog praćenja i prisluškivanja. Pored već uobičajenog prisluškivanja telefonskih razgovora, Josipa Rimac bila je i pod fizičkim nadzorom policijskih ekipa, a usto je i njezin automobil bio ozvučen.

Istražitelji su u njezin automobil ubacili “bubu”, te su tako snimali sve njezine razgovore u automobilu. Navodno je upravo u tim razgovorima pribavljeno najviše inkriminirajućeg dokaznog materijala. Vjerojatno bi se, kako smatraju istražitelji na temelju “poslova” koje je započela, prikupilo i još više da sredinom tjedna nije došlo do nepredviđenog razvoja situacije.




Josipa Rimac navodno je imala stručne osobe koje su joj i ranije obavljale “antiprislušni” pregled vozila i prostorija u kojima boravi. Tako su ovoga puta pronašli “bubu”. Kako Jutarnji list doznaje iz pouzdanih izvora, Rimac je nakon toga odlučila prijaviti pronađeni predmet kod nadležnih institucija.

Vrlo vjerojatno službene osobe kojima je prijavila pronalazak nisu ni znale da se radi o prislušnim uređajima koje su joj uz potrebne sudske naloge ubacili njihovi kolege. No istražitelji koji su radili na slučaju odmah su shvatili da su njihove mjere kompromitirane te da odmah moraju krenuti s realizacijom akcije s do tada prikupljenim materijalima.

Tako su u četvrtak ishođeni nalozi za pretrese, napravljena je priprema akcije u čiju se realizaciju krenulo u petak ujutro kada su počela uhićenja osumnjičenih u Zagrebu i na području Dalmacije.
Za Josipu Rimac i još šestero osumnjičenih određen je jednomjesečni pritvor.




ZGROZILA GA NEPISMENOST JOSIPE RIMAC! Splitski vijećnik: ‘Pogledajte njezin status, u životu nije pročitala tri lektire’

PA GDJE GA NAĐE? Juričan objavio fotografiju kninske kraljice i omiljenog mu gradonačelnika: ‘Josipa spava na sigurnome, a ti Milane?’

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.