Screenshot

RIGOROZNO! Evo koju je kaznu dobio muškarac za dizanje desnice na Bleiburgu!

Autor: S.V.

Hrvatski državljanin koji je tijekom jučerašnjeg obilježavanja stradanja Hrvata na Bleiburgu pozdravljao visokim dizanjem desnice u zrak, kažnjen je zabranom ulaska u Austriju i trenutačnim izbacivanjem iz te države čim izađe iz pritvora.

To je danas obznanio glasnogovornik Koruške policije Rainer Dionisio, a osim tog incidenta zabilježeno je i privođenje novinara njemačkog dnevnika Frankfurter Rundschau Danijela Majića za kojega su prisutni tvrdili kako je vrijeđao hodočasnike sa krunicom i hrvatskim barjakom.

Ova je godina, zaključuje se, prošla znatno mirnije i to zbog rigoroznijih mjera austrijske policije koja je u znatno većem broju nadgledala i kontrolirala skup, za razliku od lanjske kada je privedeno sedam posjetitelja.

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.