Foto: Pixabay

REZOLUCIJA O POMOĆI HRVATSKOJ: Bruxelles će donijeti dokument o pomoći potresom stradalih područja

Autor: Daniel Radman

Na dnevnom redu Europskog parlamenta u četvrtak bi se trebala naći rezolucija o pomoći Hrvatskoj u ublažavanju posljedica potresa u Petrinji i okolici, najavili su hrvatski europarlamentarci Valter Flego, Predrag Fred Matić i Željana Zovko.

Inicijativu je pokrenuo IDS-ovac Valter Flego, a kako kaže “osnovna ideja jest upozoriti na činjenicu da je oporavak od potresa dugotrajni proces, a ne samo jednokratna, solidarna reakcija”.

Rezolucijom će parlament upozoriti Komisiju na važnost smanjenja i lakšeg prevladavanja birokratskih prepreka, praćenje stanja javnog i privatnog sektora, potrebu daljnjeg oživljavanja demografije i gospodarstva te maksimalnu potporu u obnovi stradalih mjesta”, pojasnio je europarlamentarac.

Željana Zovko (HDZ) dodala je kako je rezolucija znak snažne potpore parlamentaraca Hrvatskoj, a spomenula je kako je u prethodnom mandatu radila na unapređenju EU mehanizma civilne zaštite čiji je cilj olakšati suradnju država članica u slučaju katastrofa.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.