fbpx
Foto: Ilustracija

RESTORAN PETRINJSKE BOLNICE POSTAO JE BOLNIČKI ODJEL: Podignuli su ga u četiri dana, doniranim sredstvima i vremenom

Autor: Matea Vidić/Hina

Bivši bolnički restoran Specijalne bolnice za kronične bolesti u Petrinji ima grijanje i sanitarni čvor, a najvažnije od svega, zadovoljava sve uvjete za terapiju kisikom i terapiju respiratorom, kao i uvjete za razne inhalacije i infuzije. Iz toga razloga, početkom tjedna, taj je restoran postao Odjel za plućne bolesti.

“Sadrži kompletnu terapiju koja je potrebna na jednom plućnom odjelu”, rekla je Hini voditeljica Odjela za plućne bolesti Gordana Stjepanović pa istaknula kako su tamo trenutno smješteni pacijenti s akutnim upalama dišnog sustava, pogoršanim KOPB-om i astmom.

“Iskreno sam zahvalna na brzoj reakciji i tako uspješno odrađenom poslu, zahvaljujem općinama Krnjak i Vojnić što su se odazvale našem pozivu u pomoć”, tvrdi.

Navedene općine Karlovačke županije prikupile su pomoć, a majstori Komunalca iz Krnjaka izveli su radove. Kroz četiri dana podignuli su pregradne zidove i tako na korištenje stavili dvije bolesničke sobe, urede za sestre i doktore te sanitarne čvorove. Uređeni su podovi i zidovi, a ambulante su ispred zgrade u kontejnerima.

Inače, ova bolnica dio je Opće bolnice “dr. Ivo Pedišić” iz Siska, a zgrada je dobila žutu oznaku. Shodno tome, morali su smanjiti broj postelja s 33 na 14, a djeluje i odjel za dugotrajno liječenje i palijativnu skrb s još 33 postelje kao i covid odjel za 20 pacijenata. U novim uvjetima rade samo za plućne bolesnike.
Autor:Matea Vidić/Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.