Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

RELKOVIĆEVA STRANKA ZABRANILA BI ‘ZA DOM SPREMNI’: Tko je zapravo ovaj ‘neovisni’ analitičar?

Autor:

”Hrvatskom društvu potreban je dosljedan otklon od tereta koji sa sobom nosi ustaški pozdrav ‘za dom spremni'”, poruka je to Stranke s imenom i prezimenoim čiji su članovi nekadašnji omiški gradonačelnik Ivan Kovačić, Dalija Orešković, vrgorački gradnačelnik Ante Pranić, gradonačelnik Knina Marko Jelić, aktivist iz Imotskog Toni Rebić te ekonomist Josip Budimir, dok se kao savjetnika ističe Ivicu Relkovića koji se donedavno u medijima pojavljivao kao neovisni analitičar.

Ovom temom Relković se pozabavio i u tekstu kojega je objavio Večernji.

“Svako daljnje vezivanje Hrvatske i njezine budućnosti uz teret NDH treba okončati. Svaka spremnost na poigravanje s pozdravom “za dom spremni” treba biti zauvijek zaustavljena sa sviješću da nekom taj redoslijed riječi znači doslovno redoslijed smrti u obitelji: oca, majke, strica, brata, djeteta, starca, Židova, Srbina, Roma, Hrvata “s druge strane”… Ne postoji humanist, kršćanin ni čovjekoljub koji vlastitom tolerancijom, a kamoli simpatijom, može opravdavati glasnost parole koja je drugom bila sintagma za smrt”, piše Relković dok se Stranka s imenom i prezimenom zalaže za potpunu zabranju korištenja tog pozdrava u javnom prostoru.

Taj stav će uđu li kandidati njihove stranke u Sabor nakon parlamentarnih izbora promptno postati zakonski prijedlog. Inače, Relković je nekadašnji savjetnik Bože Petrova i ideolog Mosta, predsjedničke izbore istovremeno je komeptirao kao neovisni politički analitičar, u svemu tome zapravo je po struci medicinski tehničar i nesvršeni student filozofije i komparativne književnosti.

Vlasnik je portala Besplatna politika, autor imena niza udruga i inicijativa te savjetnik u njihovom osnutku i početnim aktivnostima. Bio je suvlasnik u tvrtki Arhitekti Arhitekti Ivan i Luka d.o.o. s Nevenkom Relković. Na čelu te tvrtke danas je arhitekt Ivan Vučković,  a bio je i jedan od osnivača pokreta Hrast, koji se kasnije raspao i pretvorio u stranku.

(VIDEO) Dalija Orešković predstavila Stranku s imenom i prezimenom, pa se brutalno obrušila na vladajuće i Glavnu državnu odvjetnicu

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.