Foto: RTL Screenshot, CROPIX

‘REKLI SU MI DA SAM BUDALA’ Donirao maturantima životnu ušteđevinu od 250 tisuća kuna: Bivši novinar objasnio zašto je to učinio

Autor: Dnevno.hr/D.V

Zbog fotografije maturanata iz Slavonskog Broda jučer je nastala neviđena drama, a malo tko je tako nadugo i naširoko pisao o gospodinu Vjekoslavu Šubiću koji je svoju ušteđevinu od 250 tisuća kuna odlučio darovati učenicima.

Vjekoslav živi u  domu za starije i nemoćne, nema bliže rodbine, a jako se dobro sjeća koliko je teško odrastati u siromaštvu.

“Tad sam rekao, zadnju kunu, zadnji dinar koji budem imao ako mi ostane dat ću za siromašne”, rekao je Šubić.

Sve je započelo kada je pročitao članak o pokojnoj profesorici Ivanki Canki koja je ušteđevinu darovala istoj školi koju je gledala s prozora. Tako je nastala Zaklada koja nosi njezin nadimak, Akica,

Šubić se odlučio za isto.

“Meni je ovo goli papir kako bi se reklo. Svi su govorili ‘Uh, ti si budala. Što da daješ za druge, svi imaju manje više, i ovi koji govore da nemaju, imaju'”, objasnio je bivši novinar iz Karlovca za RTL.

Ravnateljica Prve gimnazije u Zagrebu i upraviteljica Zaklade Akica Dunja Marušić Brezetić otkrila je da se stipendija nakon njegove donacije povećala pa će brucoši godinu dana svakog mjeseca primati 1500, odnosno 1000 kuna.




Jedna od njih je i Korana Bugarinovski.

“Svaka financijska pomoć koju možemo dobit nam daje tu slobodu da se više fokusiramo na fakultet i učenje, da predajemo u roku, a ne moramo toliko razmišljati o tome s kojih ćemo izvora sa strane nalaziti novce”, veselo će Korana.




Autor:Dnevno.hr/D.V
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.