‘Regionalni titlovi’ na zahtjev

Autor: Dr. K.

Već pri prvome prikazivanju filmova sa srpskog ili BiH govornog područja, gledatelji će imati mogućnost da, ukoliko to žele, uključe titlove za film te ga prate s hrvatskim podnaslovima, dok će oni kojima to nije potrebno film moći pratiti bez njih.

Zbog učestalih javnih rasprava koje su se pojavile u posljednje vrijeme o tome da li treba stavljati titlove u filmove iz Srbije i Bosne i Hercegovine, HRT je donio salomonsko rješenje po kojem bi obje strane trebale biti zadovoljne.

Naime, kako javlja HRT na svojim internetskim stranicama, već pri prvome prikazivanju filmova sa srpskog ili BiH govornog područja, gledatelji će imati mogućnost da, ukoliko to žele, uključe titlove za film te ga prate s hrvatskim podnaslovima, dok će oni kojima to nije potrebno film moći pratiti bez njih.

Prije svakog emitiranja gledatelji će biti obaviješteni na kojoj se stranici teleteksta nalazi prijevod za pojedini film.

HRT je time udovoljio Zakonu o elektroničkim medijima i njegovoj odredbi da svi strani filmovi trebaju imati prijevod na hrvatski jezik, ali istovremeno sačuvao i izvornost filma.

Autor:Dr. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.