Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Reakcija: Netočno je da g. Medek povezuje Stipu Mesića i ministra Beroša

Autor: Dnevno

Dnevno je objavilo članak pod naslovom “Tajanstveni poduzetnik koji povezuje Mesića i Beroša: Nevjerojatan detalj sve otkriva” na koji je stigla reakcija koju prenosimo u cijelosti:

“Na portalu www.dnevno.hr, 09. svibnja 2021. godine, objavljen je članak pod naslovom “Tajanstveni poduzetnik koji povezuje Mesića i Beroša: Nevjerojatan detalj sve otkriva”, u kojem je iznesen niz neistinitih informacija o Mariju Aunediju Medeku.

Netočno je da g. Medek povezuje Stipu Mesića i ministra Beroša, niti vaš članak donosi “nevjerojatan detalj” koji takvo što potvrđuje. Jedina poveznica između Marija Medeka i Stipe Mesića jest članstvo u nadzornom odboru društva Ingra d.d., u koji su oboje izabrani od strane dioničara, na skupštini društva, kao i preostalih šest članova. Izvan službenih sastanaka nadzornog odbora, na kojima oboje moraju sudjelovati, g. Medek nikada nije susreo Stipu Mesića ili s njim održavao bilo kakvu vrstu kontakta.

G. Medek, također, nije ni u kakvom odnosu niti s ministrom Berošem. Posao koji se odnosi na projekt Vlade RH, web stranicu www.koronavirus.hr, dobila je agencija Media Val, a ugovor je sklopljen posredstvom stručnih službi ministarstva. Osim na dva ili tri službena sastanka, vezana uz razvoj te stranice, g. Medek nikada, ni u poslovnom ni u privatnom kapacitetu, nije sreo g. Beroša.

Mario Medek niti njegova agencija, osim posla koji se odnosi na stranicu www.koronavirus.hr, nikada nisu obavljali druge poslove za Ministarstvo zdravstva ili ministra Beroša. Budući da Stipe Mesić nesporno, ni na koji način, nije bio uključen u razvoj ili održavanje stranice www.koronavirus.hr, nejasno je na čemu vaša autorica temelji tezu da g. Medek povezuje Stipu Mesića i ministra Beroša.

Netočno je i da Mario Medek, u društvu Alpheus, surađuje s nekadašnjim gradonačelnikom Sv. Ivana Zeline. Mario Dukarić nikada nije bio gradonačelnik Sv. Ivana Zeline ili bilo kojeg drugog grada.

Neistinito je i da je g. Medek u partnerskom odnosu s izvjesnim Nevenom-Tonćijem Medićem, vlasnikom građevinske tvrtke Timont. Kako je to vidljivo iz podataka koji su javno objavljeni u sudskom registru, radi se o trgovačkom društvu iz Trogira, a Mario Medek uopće ne poznaje g. Nevena-Tonćija Medića niti ima ikakvih saznanja o njegovom poslovanju ili društvu čiji je vlasnik.”




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.