Razotkrivamo tajnu vezu: Mustačev nećak mutnim poslovima osigurava novac za Josipovićevu kampanju

Autor: Marko

HRT je nedavno potpisao višemilijunski ugovor s tvrtkom Emporion, koja je tvrde upućeni, Josipovićeva kasica prasica za predstojeće izbore. Za spomenutu tvrtku javnost je imala priliku čuti i ranije, kada se Josipovića prozivalo zbog afere ZAMP.

Pravno politička trakavica kojoj je hrvatska javnost svjedočila u slučajevima Perković i Mustač, poprima svoj epilog u svim sferama hrvatskoga društva. Da je to uistinu tako svjedoče brojni uhljebi koji su se udbaškim metodama uz asistenciju politike domogli brojnih značajnih pozicija.

Je li samozatajni doktor Viktor Gotovac dio odgovora na pitanje tko je Milanovićev King Kong s kojima je plašio Hrvate štiteći udbaški dvojac koji je na koncu ipak predan u ruke njemačkoga pravosuđa? Naime, Gotovac je autor novoga Zakona o radu, protiv kojega su se mnogi glasno bunili. Uz to, trenutno je šef Nadzornog odbora Hrvatske radio televizije. Ali, kao u onim napornim reklamama to još uvijek nije sve. U obiteljskom stablu Viktora Gotovca nalazi se, kakve li slučajnosti Zdravko Mustač.

Viktor je sin od Mustačeve sestre. Osim intrigantnoga obiteljskog stabla zanimljive su aktivnosti kojima se preko HTV-a Gotovac bavi, asistirajući predsjedniku Ivi Josipoviću da nas u još jednom mandatu časti svojim oblikom nove pravednosti. Naime, HRT je nedavno potpisao višemilijunski ugovor s tvrtkom Emporion, koja je tvrde upućeni, Josipovićeva kasica prasica za predstojeće izbore. Za spomenutu tvrtku javnost je imala priliku čuti i ranije, kada se Josipovića prozivalo zbog afere ZAMP. Podsjetimo, Josipović je od 1987. do 2000. godine bio glavni tajnik Hrvatskog društva skladatelja, u čije ime HDS ZAMP naplaćuje glazbenička autorska prava. Od ’92 tvrtka Emporion kojom rukovodi Marko Vojković, inače Josipovićev blizak prijatelj, na temelju ugovora sa ZAMP-om zarađuje golemi novac. Prema pisanju medija, ZAMP je Emporionu u 2004. godini platio 16,7 milijuna kuna. Slučajnosti koja se u ovoj priči povezuju s aktualnim predsjednikom i više je nego dovoljno – Josipović i Vojković su prijatelji, Vojkovićeva sestra Sandra i predsjednik Josipović upoznali su se kao srtudenti Glazbene akademije, a radili su u upravnim tijelima HDS-a i ZAMP-a. Drugim riječim, postavlja se pitanje je li predsjednik imao interesa da ZAMP-ove poslove vodi njegov pritatelj? Jesu li to progurali poznanici Josipović i Vojkovićeva sestra Sandra, pitanja su na koja hrvatska javnost konkretan odgovor nije dobila. Po ustaljenoj tradiciji afera se gurnula pod tepih, a Josipović nastavlja s poslovanjem.

Kada se već dotičemo priče o udbaškim strukturama koje nagrizaju hrvatsko društvo dok s druge strane imamo Josipovića sa Sašom Perkovićem, sinom zloglasnog Josipa Perkovića, valja ponovno postaviti nekoliko pitanja – gdje je sin emigranta Đurekovića po čijoj su krvi bezdušne ubojice gazile? Kako to da niti jedan sin niti jednoga udbinoga progonjenika nije šef ili predsjednik neke od značajnih državnih institucija? Prema predsjednikovim riječima, djeca nisu krivci za grijehe očeva kako to da niti jedan od grešnika iz tih vremena sina nije uspio odškolovati za predsjednika? Statistika potvrđuje da je to nemoguće slučajnim i slobodnim odabirom. Na snazi je protezanje i povlačenje jednih sinova, dok drugih nema nigdje.

Ono što uoči početka suđenja spomenutom dvojcu treba spomenuti jest i podatak da je u vrijeme Đurekovićeva ubojstva Mustač bio šef Republičke Udbe dok je Perković bio tek operativac. Slikovito, ova priča usporediti se može sa zagrebačkim ZET-om. Perković je skretničar dok je Mustač predsjednik uprave ZET-a. Detektirali su to i Nijemci – Mustač je, kažu upućeni, Perkoviću izdao nalog da pripremi i likvidira Đurekovića, a to je pak ljestvica zločina više. Tko je iz politike izdao nalog Mustaču, još je jedno u nizu pitanja? Pravilnik Udbe našli su Slovenci te ga predali njemačkim institucijama koje su upoznate s cijelim zapovijednim lancem. Kasnije je Mustač napredovao na mjesto šefa UDBE, dakle bio je žargonskim riječnikom rečeno glavna manga Udbe u Jugoslaviji prije raspada. Perković je došao na mjesto Šefa republičke Udbe, što znači da je opet bio ispod njega. Jedan od aktera poslijeratnih zbivanja je Stanko Čolak šef Savezne Udbe za specijalne operacije, a to znači da je on držao mrežu i popis likvidatora. Kada bi Udba donijela nalog da se nekoga likvidira, on je bio onaj koji je uređivao tko i kako. Tu mrežu je kasnije zadržao pa su zloglasni Arkan i stanoviti Gisak te ostali ubojice 90-ih napredovali.

Koliko je Čolak inače Hercegovac značajan svjedoči podatak kako je na pogreb majke u svoj rodni kraj stigao UMPROFOR-ovim helikopterom. Novac, moć i utjecaj donijeli su mu kontakti sa stranim službama, a Čolak je bio šef poslijeratnih zbivanja u Srbiji te kontrolirao stanje u toj zemlji dok je Mustač bio kontrolor u Hrvatskoj. Uistinu, kada se sagleda ova udbaška hobotnica ima li smisla raspravljati o tome tko je King Kong ili je pak ovo bolan dio prošlosti koji obiluje takvima?
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.