Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

RAZBIJAMO ŽENSKU HDZ-OVU MREŽU JOSIPE RIMAC! S jednom ministricom šopingirala po Trstu

Autor: Iva Međugorac

Josipa Rimac je iza leđa ministrice poljoprivrede Marije Vučković gradila svoju koruptivnu mrežu, može se to iščitati iz transkripata objavljenik u tjedniku Nacional, a iz kojih proizlazi da je tajanstveni poduzetnoik Ante Sladić zahvaljivao ovoj bivšoj HDZ-ovki što je radi njega mijenjala Vladine uredbe pomoću svoje mreže, ali i dekana Agronomskog fakulteta Zorana Grgića.

Prema tim posljednjim medijskim napisima, dio mreže koju je gradila Rimac uključuje šeficu ministričina kabineta Ružicu Njavro, ali i ministričinu savjetnicu Anitu Validžić, no kada se već govori o HDZ-ovcima koji su povezani s Rimac tada valja spomenuti i niz drugih manje eksponiranih imena. Prije svega, sama Vučković ni u jednom svojem javnom nastupu nije zanijekala prijateljstvo s bivšom kninskom gradonačelnicom, osim toga za njom se vukla afera s nezakonitim proširenjem stambenog prostora, ali i slučaj Billa, odnosno jeftina prodaja gradskog zemljišta prijatelju Ivice Kirina i Josipa Đakića, koji ga je odmah prodao i na tome ubrao milijune, a onda i afera pročistač, odnosno dvostruko plaćeno izvlaštenje zemljišta obitelji Tonković.

DUBOKA POZADINA

Moguće je da je riječ o pogrešnoj procjeni, no kako to nerijetko u hrvatskoj politici biva, nije nemoguće da je posrijedi dublja i kompleksnija pozadina. Živjela je Rimac kao državna tajnica u Zagrebu na vrlo visokoj nozi. Puno je putovala, posjećivala je modne revije, i koncerte, a sa svojim prijateljicama iz politike rado je posjećivala elitne zagrebačke restorane, u u kojima je često viđana s bliskim prijateljicama Ružicom Njavro, aktualnom ministricom poljoprivrede Marijom Vučković, bivšom ministricom Gabrijelom Žalac, ali i sa saborskom zastupnicom Marijanom Balić. Curama iz politike nerijetko se znala pridružiti i poznata dizajnerica Aleksandra Dojčinović, čije je haljine Rimac rado nosila, no s vremena na vrijeme skočila bi i do svoje prijateljice, splitske dizajnerice Monike Sablić. Zanimljivo, Rimac je baš poput zagrebačkog gradonačelnika Bandića rado posezala za uslugama poznatog arhitekta Ante Vrbana. Međutim, upućeni svjedoče da ni s kim nije tako brzo kliknula i sklopila prijateljstvo kao sa Žalac, koja je ujedno bila i Plenkovićeva miljenica. Rimac i Žalac bile su toliko bliske da su zajedno išle na ručkove, večere, a ponekad bi se zaletjele i do Trsta, u šoping. Poznavatelji odnosa ovih dviju HDZ-ovki smatraju da nije nemoguće da je baš lijepa Josipa svoju prijateljicu Žalac spojila sa šibenskim poduzetnikom Josipom Stojanovićem Jollyjem, čiji se luksuzni Mercedes pojavio pred obiteljskom kućom bivše ministrice.

VEZA S ČOVIĆEM

I dok je Žalac bila svojevrsna spona između Josipe Rimac i premijera Plenkovića, Dubrovčanka Ružica Njavro bila je njezina ulaznica u Ministarstvo poljoprivrede. Ova je 35-godišnjakinja u stranci napredovala postupno, najprije je bila jedna od tajnica u stranačkom saborskom klubu, zatim je angažirana u središnjici tijekom izbora, a šuškalo se da iza nje stoji Brkić koji ju je i preporučio Tomislavu Tolušiću, kasnije je jednostavno nastavila raditi s ministricom Vučković. Kako je Brkić otkrio mladu Njavro, tako je Josipu Rimac prije više od dva desetljeća prepoznao Ante Kulušić, nekadašnji saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, uz čiji je blagoslov već u 25. godini postala gradonačelnica. Spona Josipe Rimac sa šibensko-kninskim ogrankom stranke svakako je i Vodičanka Branka Juričev-Martinčev, s kojom se Josipa često sretala baš u Vodicama gdje ima vikendicu, a tu se u priči opet spominje Dujić koji je u korektnim odnosima s Juričev-Martinčev, inače jednom od najbogatijih hrvatskih političarki. Jedan od najbogatijih bosanskohercegovačkih političara, šef tamošnjeg HDZ-a Dragan Čović, također je jedan od dugogodišnjih prijatelja bivše kninske gradonačelnice, navodno ju je on i spojio s posuškim poduzetnikom Bašićem, koji je vjetroelektrane nalik na one zbog kojih je Josipa posrnula namjeravao graditi i u susjednoj Bosni i Hercegovini. Zanimljivo, ovih se dana u Hercegovini, uoči početka kampanje za parlamentarne izbore, premijer Plenković sreo s kolegom Čovićem, s kojim je otvorio ondašnju podružnicu Podravke.

PLENKOVIĆEVI SURADNICI LIKUJU: Opet je očitao bukvicu radikalima s desnice




 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.