Dalj, 070619. Povratak autobusa s ucenicima sedmih i osmih razreda OS Dalj cije su dvije ucenice poginule pod naletom kamiona na stajalistu autoceste kod Novske. Na fotografiji: roditelji i ucenici OS Dalj. Foto: Vlado Kos / CROPIX

RAZAPINJU GA KAO MANIJAKALNOG UBOJICU! Kolege vozača iz Novske: Zašto tako nisu privodili tatine sinove?

Autor: Iva Međugorac

Tragedija na benzinskoj crpki Novska sjever, na kojoj su smrtno stradale dvije djevojčice, dok su još dvije ženske osobe teško stradale, u prvi je plan dovela vozača kamiona, 60-godišnjeg Ivana Filipovića iz Sesveta, koji je prouzročio prometnu nesreću, te se preko noći u dijelu javnosti pretvorio u najomraženije lice s naslovnice.

Prema riječima njegova odvjetnika, Filipović je u teškom stanju te izražava sućut obitelji. ”Više je puta to ponovio u obrani”, rekao je tada njegov bivši odvjetnik za RTL. Javnosti se obratila i Filipovićeva kći tražeći od obitelji žrtava oprost za svojega oca, ali i razumijevanje, jer izgledno je da vozač tragediju nije izazvao namjerno. Na adresu našega portala javili su se i Filipovićevi kolege, koji također izražavaju sućut obiteljima.

”I ja sam vozač, ali i otac. Njega vode u lisicama, kao najvećeg kriminalca, zašto tako nisu vodili Horvatinčića, Sanadera i tatine sinove koji su ljude ubijali na pješačkim prijelazima, ovo što rade sramota je za našu državu, i pravosuđe. Ovaj siromah bit će ekspresno osuđen, a banka koja se nakrala, mamini i tatini sinovi koji imaju para za odvjetnike i podmićivanja neće dobiti ništa”, kaže naš sugovornik koji je, kako kaže, kamionom prošao cijelu Europu te se nagledao raznih tragedija u prometu.

”Ovo je jako težak posao, onaj tko to nije radio ne može ni zamisliti kako je to kompleksno, teško je nabrojati razloge zbog kojih se čovjek može dovesti u ovakvu nepriliku, ali svima nam se može dogoditi, treba krenuti od sebe, svaka sekunda u vožnji je značajna, ali i svaka sekunda može biti tragična. Vjerujem da ni kolegi ne izlaze iz glave te dvije stradale djevojčice. Licemjerno je da ga se razvlači i unaprijed osuđuje, gdje su bili kada su se privodili razni drugi poznati prekršitelji s posebnim tretmanima”, pita se vozač. Zanimljivo zapažanje na ovu temu na svojem je Facebooku iznio i poznati novinar Robert Valdec, čiju objavu prenosimo u cijelosti:

“Tragedija na odmorištu kod Novske, kada je kamion naletio i usmrtio dvije djevojčice, te teško ozlijedio još dvije djevojke, užasna je. Ne usuđujem se ni pomisliti kako je obiteljima stradale djece. A ni što se vrti u glavi vozača kamiona koji je pritvoren. No neki mediji željeli bi biti i istražitelji i suci i porota. Što, zapravo, znamo o događaju. Vozač je bio potpuno trijezan, s tahografa se očitava da se odmarao po propisu, vozio po autocesti u skladu s ograničenjem brzine (po svoj prilici uključio je tempomat na 90 km/h). Ono što se još uvijek ne zna jest, zašto, kada je skrenuo na odmorište, nije smanjio brzinu, zašto je udario u zaustavljena vozila, pogazio ljude… Potpuno trijezan, iskusan vozač tegljača. Nekakva mi logika nudi samo dva scenarija – tempomat je zablokirao (nisam stručnjak) ili je vozač izgubio svijest. No razapinju ga sada kao manijakalnog ubojicu, određeno mu je mjesec dana pritvora zbog ‘opasnosti od ponavljanja djela (?)’.”

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.