Ravnatelj HRT-a očito ne smije biti Hrvat ni pravi profesionalac

Autor: Marko

Prvi čovjek HRT-a se bira se po principu – što gori, to bolji, smatra redatelj Sedlar.

Neuspjeli izbor glavnog ravnatelja HRT-a redatelj Jakov Sedlar, koji se i sam kandidirao za prvog čovjeka Hrvatske radio televizije, nazvao je običnom farsom s očekivanim ishodom.

– Pokazalo se da znanje i profesionalnost uopće nisu bitni, već da je važna podobnost, koja će omogućiti daljnje financijske i i političke malverzacije na HRT-u. Pokazalo se, također, da su bili u pravu oni koji su govorili da glavni ravnatelj ne može biti Hrvat, i da ne smije biti netko tko dobro zna svoj posao. Prvi čovjek HRT-a se, očito, bira se po principu – što gori, to bolji – istaknuo je Jakov Sedlar, dodavši da se on na natječaj prijavio samo kako bi provjerio je li taj izbor doista unaprijed namješten, kako mnogi tvrde. Sada se, kako kaže, i osobno uvjerio da je to doista tako.


Ostaje Popovac

Programsko vijeće, da podsjetimo, nije izglasovalo novog glavnog ravnatelja HRT-a. U četvrtom krugu glasovanja sadašnji v.d. ravnatelja Josip Popovac dobio je 5 glasova koliko i kandidat Duško Radić, inače direktor programa Hrvatskog radija. Za imenovanje je potrebno osam od deset glasova članova. Vijeće će sada raspisati treći natječaj, ali tek nakon što Vijećnici na idućoj sjednici promjene izborna pravila. Nadaju se da bi ona trebala omogućiti lakši izbor glavnog ravnatelja.

V.d. glavnog ravnatelja ostaje Popovac, koji je na tu dužnost imenovan lani u prosincu nakon razrješenja Vanje Sutlića. Privremeni ravnatelj HRT može voditi najdulje šest mjeseci.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.