foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Ravnatelj ergele zbog kojeg je stradao lipicanac dao ostavku: Hoće li platiti za otuđenje i uništavanje konja kao državne imovine?

Autor: Dnevno.hr

Mirko Damjanović je ‘posudio’ jednog lipicanca iz Državne ergele Đakova i Lipika i doveo ga kući da ga jaše njegov maloljetni sin. Sin je pao s konja, a životinja se preplašila i pobjegla te podletjela pod vlak.

Jučer je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio kako nije stigao pregledati svu dokumentaciju te da mu je cijela priča baš glupa.

No, čini se da i nije tako glupa jer je Tomislav Tolušić prihvatio ostavku ravnatelja Državne ergele Đakova i Lipika Mirka Damjanovića. Ministarstvo je za 24sata potvrdilo da Tolušić očekuje da će ostavku prihvatiti i Upravno vijeće Ergele koje bi se trebalo hitno sastati.

Damjanović je ostavku podnio nakon što je jednog lipicanca “posudio” iz ergele, jahao ga je njegov maloljetni sin kod kuće. Sin je u jednom trenu pao s konja, a plemenita životinja se preplašila i pobjegla, te potom podletjela pod vlak.

No, koliko je dosad objavljeno, ravnatelj je u početku pokušao učiniti sve da slučaj ne dođe do javnosti. Tek nakon objava u medijima, on je podnio ostavku.

Policija još nije završila obradu ovog slučaja, pa je pitanje hoće li Damjanović osim ostavke biti i gonjen za otuđenje i uništavanje državne imovine. Lipicanci su kulturno dobro u Hrvatskoj. Konj je bio i osiguran, ali pitanje je hoće li osiguranje u ovom slučaju isplatiti odštetu.

Ako odštetu ne podmiri osiguranje, država će teretiti samog Damjanovića koji je inače i član HDZ-a.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.