Foto: Vedran Levi / CROPIX

‘RATNI ZLOČINAC PONOSNO U HODU ZA ŽIVOT’ Dežulović podigao buru: Stupao za život nerođene djece, osuđen zbog ubojstva bebe od tri mjeseca

Autor: Dnevno.hr

Novinar i kolumnist Boris Dežulović svojom objavom na Facebooku izazvao je burne reakcije.

Komentirao je Hod za život, povorku koja se prošle subote održala u Zagrebu, a čiji je cilj, kako kažu, zaštita života od začeća do smrti, što ih po logici stvari čini protivnicima prava na pobačaj.

Dežulović se u svojoj objavi osvrnuo na činjenicu da je u Hodu za život sudjelovao i Dario Kordić koji se osuđen za ratne zločine u Ahmićima, gdje su ubijena i djeca.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“- 7 tjedana od začeća zijeva
– 8 tjedana od začeća štuca
– 9 tjedana od začeća sisa palac
– 12 tjedana od začeća smije se
– 38 tjedana od začeća rodi se
– 51 tjedan od začeća zaplače u kolijevci kad pripadnici HVO-a s krunicama na uniformama banu u kuću i rafalima iz automatskog oružja poubijaju majku, oca, šestogodišnju sestru i osmogodišnjeg brata, poliju ih benzinom i zapale, pa ga vojnici čuju kako plače i vrate se da ubiju i zapale i njega i kolijevku i cijelu kuću

– 1512 tjedana od začeća na zagrebačkom Hodu za život nerođene djece ponosno stupa Dario Kordić, ratni zločinac pravomoćno osuđen zbog ubojstva 116 bošnjačkih civila u Ahmićima, od kojih trideset dvije žene i jedanaestoro djece, a među njima osmogodišnjeg Elvisa, šestogodišnje Šuhrete i njihovog brata Seje Ahmića, bebe stare tri mjeseca i dva dana”, napisao je Dežulović.




Pokolj u Ahmićima bio je ratni zločin koji su počinili neki pripadnici 4. bojne VP HVO-a i jedinice “Jokeri” protiv muslimanskih vojnika i civila tijekom bošnjačko-hrvatskog sukoba 16. travnja 1993. u selu Ahmićima, u Središnjoj Bosni.

To je bio najveći pojedinačni pokolj tijekom sukoba između bosanskohercegovačkih Hrvata i Bošnjaka. Najmanje 103 muslimanska civila ubijena su u Ahmićima ili okolo Ahmića. Od toga 33 su bile žene i djeca. Uništeno je svih 176 muslimanskih kuća u Ahmićima kao i dvije džamije.

Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije presudio je da su ubojstva u Ahmićima bila zločin protiv čovječnosti, a jedan od zapovjednika ove akcije, Dario Kordić, osuđen je na 25 godina zatvora.




Pokolj su otkrili mirovne snage UN-a sastavljene od britanske vojske, i pukovnik Bob Stewart.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.