fbpx
Foto: Damjan Tadic / CROPIX

RASPUDIĆ U NAPADU NA HRVATSKE MAINSTREAM MEDIJE! Mostovac ljut k’o pas: ‘Finska i Švedska su kapitulirale’

Autor: Dnevno.hr

Summit NATO-a koji se trenutačno odvija u Madridu, kao i ponašanje predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića, prokomentirao je Nino Raspudić. Mostovac tvrdi da smo došli do točke u kojoj nemamo usklađenu vanjsku politiku.

“Došli smo do toga da dvije instance koje sukreiraju vanjsku politiku, a to su predsjednik Republike i predsjednik Vlade, nemaju više prostora za komunikaciju i za dogovor. I da je oko situacije pristupanja Švedske i Finske NATO paktu došlo do potpuno suprotnih stajališta. S jedne strane Plenkovićevo stajalište koje niti nije stajalište nego se Plenković tu ponaša kao jedan namjesnik briselski u Hrvatskoj koji provodi nametnute direktive i koji slučajno se ne bi usprotivio onome što je trenutni nalog ili briselski mainstream, očito vodeći računa o svojoj budućoj karijerici s jedne strane”, rekao je Raspudić za N1.

Milanović je pak, govori, “na primjeru onoga što se dogodilo s Turskom, potpuno ispravno prepoznao mogućnost da se nešto po pitanju ravnopravnosti Hrvata u BiH napravi u ovom kontekstu”.


Dotaknuo se i sporazuma između Turske, Finske i Švedske.

“Defacto se vidi da su Finska i Švedska kapitulirale. Sasvim suprotno od onoga što hrvatski mainstream mediji govore, a to je da je kao Turska popustila”, smatra Mostovac pa zaključuje:

“Izašao je tekst sporazuma, može se vidjeti na portalima već. Dakle pristala su Finska i Švedska na sve ono što je Turska tražila. Ono što je najznačajnije, da će se radnička partija Kurdistana i Gulenova stranka tretirati kao terorističke organizacije. Da su deseci ljudi koji su našli utočište u Švedskoj i Finskoj koji su dosad promatrani kao oporbenjaci Erdoganu, da će se sada tretirati kao teroristi i da će biti izručeni i to stoji izričito u točkama dogovora da će biti izručeni Turskoj gdje možemo samo pretpostaviti kakva ih sudbina čeka. Također, da neće više davati nikakav veto na izvoz oružja Turskoj. Došlo je do jedne vrijednosne kapitulacije Finske i Švedske”.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.