Dusko Marusic/PIXSELL

RAŠKI ZALJEV U OPASNOSTI: More onečišćeno teškim gorivom

Autor: D. M.

U mjestu Trget u Raškom zaljevu, na istočnoj obali Istre, nedaleko luke Bršica, u petak ujutro oko 5 sati došlo je do ozbiljnog ekološkog incidenta u kojem je veći dio zaljeva onečišćen teškim gorivom, odnosno naftom, doznaje se u Lučkoj upravi Rabac.

Prema neslužbenim informacijama do istjecanja nafte najvjerojatnije je došlo iz nekog od brodova u obližnjoj luci Bršica, transportnoj luci za stoku i drvo.

“Trenutno su sve nadležne inspekcije i službe na terenu i utvrđuju se točne okolnosti nastanka onečišćenja. Poduzimaju se sve zakonom propisane mjere sanacije nastale štete te je već u tijeku sanacija koju provodi Dezinsekcija d.o.o. iz Rijeke”, priopćila je ravnateljica Lučke uprave Rabac, u čijoj je nadležnosti i Trget, Antonela Mohorović Kožuh.

Onečišćenje je, dodala je, većih razmjera, ali se za sada ne može reći koliko je goriva iscurilo u more.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.