Ranko Ostojić o napadu u Supetru: Rame uz rame kontra fašističkoj sili!No pasaran!

Autor: Dnevno

O slučaju napada na sezonske radnike u Supetru oglasio se i saborski zastupnik SDP-a i bivši ministar unutarnjih poslova i predsjednik saborskoga Odbora za nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić na svom Facebook profilu.

“Prvo “cipelare” hrvatske građane čija im nacionalna pripadnost smeta, pa curu koja je hrabrija od svih u jatu jakih fasista, onda bračkog vatrogasca. Mislite da vi nećete doći na red? Ivana im je sve rekla i posramila ih, ali neće oni stati. Zato rame uz rame kontra fašističkoj sili!No pasaran!”, napisao je Ostojić na Facebooku.

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković izrazila je žaljenje zbog napada na sezonske radnike u njezinu gradu, kaže da je posebno tješi što nitko od napadača nije bio iz   baš iz Supetra. Napad skupine huligana na sezonske radnike u Supetru dogodio se u nedjelju rano ujutro, nakon Torcida kupa koji se održava u tom gradu.

Oko četiri sata u noći sa subote na nedjelju supetarska je policija zaprimila dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Ulici hrvatskih velikana u kojem je sudjelovalo više osoba.

Policajci su po dolasku na mjestu događaja utvrdili da je više osoba napalo skupinu od pet mlađih osoba (26-godišnjaka, 26-godišnjakinju, dvojicu 21-godišnjaka i jednog 22-godišnjaka), koje su tom prilikom lakše ozlijedili, priopćila je policija.

Ubrzo nakon događaja u Supetru je uhićen 22-godišnjak zbog sumnje da je sudjelovao u napadu i tom prilikom ozlijedio 26-godišnjaka. Kod 22-godišnjaka je utvrđena alkoholiziranost te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnoga sredstva. Jučer oko 10 sati u Splitu je uhićen 19-godišnjak, također zbog sumnje da je sudjelovao u navedenom događaju te je priveden u službene prostorije. Također, policija je objavila kako se sumnja na to da su mladi ljudi, odnosno sezonski radnici napadnuti jer su srpske nacionalnosti.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.