Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Rajkova obitelj odlučila donirati organe: ‘Rajko će tako nastaviti živjeti. I nekome opet pomoći’

Autor: Dnevno

Obitej Rajka Dujmića odlučila se i u ovim najtežim trenucima za humani čin. Donirat će Rajkove organe kako bi nekome spasili život, kad se već njegov morao ugasiti, doznaju 24sata.

”Stotine dana i stotine noći proveli smo zajedno. Nikad nam nije bilo dosadno, u 35 godina ni jednom se nismo posvađali. Predivna, blaga narav koju nisi trebao tražiti da pomogne, sam se uvijek nudio. Ponosan sam na obitelj koja je odlučila darovati njegove organe jer Rajko će tako nastaviti živjeti. I nekome opet pomoći”, rekao je Neno Ninčević.

Podsjetimo, u 66. godini preminuo je Rajko Dujmić, glazbenik i skladatelj, vođa grupe Novi fosili te dobitnik Porina za životno djelo. Od srijede navečer nalazio se na jedinici intenzivnog liječenja na Odjelu neurokirurgije u KBC-u Rijeka na Sušaku. Onamo je dovezen u srijedu u večernjim satima nakon što je doživio tešku prometnu nesreću. Završio je u induciranoj komi, iz koje se nije probudio.

Rajko je sletio s ceste u provaliju duboku 11 metara. Otvorili su se zračni jastuci, ali su mu slomljena dva rebra, a dobio je i snažan udarac u glavu. Vozilom Hitne pomoći prebačen je u Rijeku u Klinički bolnički centar na Sušaku, a navodno je potpuno izgubio svijest u vozilu Hitne pomoći tijekom vožnje u bolnicu. Od tada su se do danas liječnici borili za njegov život, no nije bilo spasa.

SHRVANI KOLEGE OPRAŠTAJU SE OD DUJMIĆA: ‘Imam osjećaj da je s Rajkom otišao i dio mene…’




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.