RADNICIMA OTKAZ, DIREKTORU VEĆA PLAĆA? Iz prozvane firme sve demantiraju

Autor:

“Plaću člana i predsjednika Uprave trgovačkog društva Tehnički servisi željezničkih vozila (TSŽV) određuje Nadzorni odbor. Član Uprave Tehničkih servisa željezničkih vozila ime sve reference koje su tražene za navedenu funkciju, što je utvrđeno prije donošenja odluke Skupštine Društva kojom je gospodin Cavrić imenovan za člana Uprave”, stoji u odgovoru na naš upit ovoj državnoj tvrtki čiji su radnici odlučili otvoriti dušu za naš portal. Kako ističu, Uprava Tehničkog servisa željezničkih vozila, državne tvrtke u vlasništvu HŽPP-a, odlučila si je podići plaće premda imaju pad prihoda od 40 posto te se radnicima prijeti otkazom.

“Navodi o prijetnjama otkazom neistiniti su i neutemeljeni. TSŽV, kao ovlašteni održavatelj željezničkih vozila, posluje stabilno i tijekom trajanja epidemije bolesti COVID-19. TSŽV redovito podmiruje sve obveze prema poslovnim partnerima te uredno isplaćuje plaće radnicima. Također, važno je naglasiti da nije bilo niti su u planu otpuštanja radnika”, kažu pak iz prozvane tvrtke, dok djelatnici prozivaju šefa Krunu Cavrića.

“Usred koronakrize i tendencije za smanjivanjem plaća jedini u Hrvatskoj koji si podiže plaću je Cavrić, koji je bez ikakvih referenci stavljen u upravu TSVŽ-a. Riječ je o pukovniku HV-a koji uza sve povlastice mora imati i novi auto s full opremom i DSG mjenjačem”, poručuju radnici, no iz tvrtke i za to nude svoju verziju priče.

“Vezano uz nabavu službenog automobila, u lipnju 2019. na temelju provedenog postupka nabave sklopljen je ugovor o operativnom leasingu na pet godina za jedan službeni automobil Škoda Octavia, koji koristi Uprava TSŽV-a”, konstatiraju.

NAPUŠTA LI KALINIĆ BANDIĆA? Evo što kaže u razgovoru za Dnevno.hr

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.