Radnici javne tvrtke: Ovdje se odvija holokaust! Prozvani za Dnevno: Nije točno, sve je dostupno

Autor: Iva Međugorac

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Josip Aladrović ne staje sa sumnjivim poslovima, tvrde to opetovano u razgovoru za naš portal djelatnici ove institucije koji sumnjaju da usprkos pričama koje izlaze o njemu u javni prostor na iste nitko ne reagira te je stoga Alardović siguran u svoje zaleđe pa ima prostora provoditi samovolju.

”Kako je poznato Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje sklopio je ugovor B 102/2018= Savjetodavne usluge za podršku u provedbi postupaka javne nabave u sklopu projekta “Uspostava sustava za upravljanje ljudskim potencijalima i plaće” sa zajednicom ponuditelja: DSM Consulting d.o.o., iz Zagreba, Pavla Štoosa 32, OIB: 24945877750 i NABAVA d.o.o., iz Zagreba, Pernatska 9, OIB: 48757734992 Vrijednost ugovora 165.000,00 kn (bez PDV-a).  Vlasnik i jedini „radnik“ tvrtke DSM Consulting d.o.o., koja je osnovana 10. listopada 2017. godine, je Sanel Volarić. Sanel Volarić bio je predsjednik Uprave Croatia osiguranja u razdoblju od 2014. do 2016., a od 31. siječnja 2017. ne radi u Croatia osiguranju. Sanel Volarić je znanac i bivši šef Josipa Aladrovića, današnjeg ravnatelja HZMO-a, donedavno referenta Croatia osiguranja”, tvrde naši sugovornici, dodajući da priča na ovome ne staje, već iskazuju sumnje u način na koji se izvlači novac iz europskih fondova u privatne novčanike. A to su kako navode odlučili ilustrirati na živom primjeru.

”Uspostava sustava za upravljanje ljudskim potencijalima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje građane Republike Hrvatske koštat će 20.394.000,00 kn DVADESET MILIJUNA KUNA, a sufinancirat će se iz sredstava Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali”. Za ugovor V-17/2018 i konzultantsku podršku javne nabave uspostave sustava za upravljanje ljudskim potencijalima izabrana je tvrtka KPMG Hrvatska koja će za 1,5 milijuna kuna napraviti sustav upravljanja ljudskim potencijalima HZMO-a. Da je cijeli igrokaz oko “javne nabave” igrokaz činjenica je da je kao član komisije HZMO-a za taj ugovor bio direktor tvrtke DSM Consulting d.o.o. Sanel Volarić koji je pisao opis i tehničku specifikaciju za taj ugovor. Dok je Sanel Volarić bio predsjednik nadzornog odbora fonda za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima PBZ Croatia osiguranje d.d.  revizorsko društvo koje je izvršilo reviziju godišnjeg financijskog izvješća bilo je KPMG, a gle čuda KPMG je radio i savjetovanje Croatia osiguranja za privatizaciju i za taj posao su plaćeni 29,4 milijuna kuna”, objašnjavaju nezadovoljnici djelatnici skeptični prema predstavnicima hrvatskih institucija, jer Povjerenstvo za sukob interesa navodno u ladicama drži tri predmeta protiv Alardovića i tako će ostati dok dotični ne ode u mirovinu. ”Ako se ne zaustavi ovaj holokaust ostat će batrljci mirovinskog sustava”, poručuju djelatnici. Njihove navode opetovano smo provjerili i kod prozvanih iz Zavoda od kuda smo zaprimili interesantan odgovor.

”Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, sve informacije koje navodite u upitu su javno dostupne kao isvi postupci javne nabave koji se u Zavodu provode. Učestali zlonamjerni i tendenciozni upiti koje upućujete Zavodu, uslijed tobožnjeg „javljanja djelatnika“, nemaju nikakvog temelja niti ćemo se na njih očitovati.

Postupci javne nabave provode se prema Zakonu o javnoj nabavi i u skladu s godišnjim planom nabave kojise  redovito  za  svaku  godinu  objavljuje  na  internetskim  stranicama  Zavoda,  kao  i  svi  pojedini  natječaji. Natječaji  su  objavljeni  i  u  Elektroničkom  oglasniku  javne  nabave,  a  natječajna  dokumentacija  kako  smo  napomenuli javno je dostupna.  Stoga je i u postupcima koje navodite poštivana sva propisana procedura i odabran je najpovoljniji ponuđač, što pokazuje i odabir renomiranih tvrtki poput KPMG-a Hrvatska”, zaključili su iz Zavoda.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.