Radnici hrvatske mega institucije za Dnevno: ‘Ovo su zadnji vapaji i trzaji’

Autor: Iva Međugorac

Radnici Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, u kontinuitetu za naš portal progovaraju o nelogičnostima koje se prema njihovim tvrdnjama i spoznajama odvijaju unutar ove institucije.

”Iako Uskok i dalje poziva pojedine “radnike” Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na razgovore,dok provodi istražne radnje zbog kriminalno-koruptivnih radnji ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Josipa Aladrovića i ostalih, ta činjenica njih ne dira previše”, tvrde naši sugovornici, koji su i ranije javno prozivali nadređene zbog navodnog netransparentnog poslovanja, odnosno nelegalnog zapošljavanja, no sada dodaju situacija postaje sve gora.

”Ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Josip Aladrović zaposlio je prije godinu dana Hrvoja Prusinu u Ured za poslovno-informacijsku sigurnost, kontrolu i nadzor. Na čelu tog ureda je bivši policijski načelnik Damir Deak. Nakon samo par mjeseci u tom uredu Hrvoje Prusina od strane Josipa Aladrovića biva imenovan za predstojnika Ureda za nabavu. Prusina nema nikakve uvjete za to radno mjesto. Prusina je i dalje predstojnik Ureda za nabavu, prethodno je radio par mjeseci u HZMO-u. Ono što veže ravnatelja HZMO-a Josipa Aladrovića i Hrvoja Prusinu je nogomet,posebno mali nogomet. Hrvoje Prusina je vrhunski golman u austrijskoj ligi -i dalje je aktivan nogometaš, kao predstojnik nabave nije vrhunski”, drže radnici, napominjući da je zabrinjavajuće što je Alardović zaposlio Prusinu u Ured za poslovno-informacijsku sigurnost, kontrolu i nadzor.

”Sada kada je Prusina predstojnik Ureda za nabavu, Aladrović je zaposlio Antonia Tičaka. Antonio Tičak je kao i Prusina završio studij politologije na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti,diplomirao je taman kada je dobio posao u HZMO-u. Antonio Tičak je profesionalni nogometaš,kao i Prusina. Iako je Tičak nakon diplome dobio posao u HZMO-u,u Uredu za poslovno-informacijsku sigurnost, kontrolu i nadzor- čiji je posao zastrašivanje radnika HZMO-a (slučaj Ramljak i Agrokor), od njega ravnatelj Aladrović ima velika očekivanja”, ističu naši sugovornicu koji sumnjaju da će ga za par mjeseci imenovati privremenim predstojnikom Ureda za odnose s javnošću HZMO-a.

”Tičak i Prusina igrali su zajedno nogomet u NK Špansko. Prusina je vrhunski golman, Tičak je savršen u sredini terena i kao kapetan, dok je ravnatelj HZMO-a Aladrović idealan na svim nogometnim pozicijama, osim golmanskoj. Jedini je problem što upropaštavaju javnu institiciju ovakvim zapošljavanjem. HZMO-u fali radnika u provedbi, građani čekaju mirovinska rješenja mjesecima, neki i puno preko zakonskog roka. I sindikati i radnici ovo napominju mjesecima. Molimo poručite mladima koji se javljaju na natječaje HZMO-a -budite nogometaši, pretežno NK Špansko, jer samo tako možete dobiti posao u HZMO-u, bez iskustva.Ovo su zadnji vapaji i trzaji radnika HZMO-a, u pomoć zovemo i Državnu reviziju”, zaključuju u svojem obraćanju djelatnici.

Odgovor na teze iznesene od strane djelatnika potražili smo i u Zavodu, čiji odgovor u potpunosti objavljujemo.

”Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje organizira rad službe u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima, a svi natječaji i imenovanja provedeni su u skladu sa zakonom i poslovnim potrebama Zavoda te su kandidati odabrani nakon provedenog selekcijskog postupka.




Što se tiče dijela upita oko rekreacijskih navika zaposlenika Zavoda te sportskih talenata, o tome nemamo saznanja niti su te informacije relevantne pri provedbi selekcijskog postupka, i odabiru kandidata. Načelno, podupiremo bavljenje sportom i aktivan život zaposlenika Zavoda”, konstatiraju ”prozvani”.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.