Screenshot/Youtube

RADA BORIĆ I JELENA VELJAČA OPET USTALE U OBRANU ŽENA: Pročitajte poruke sa skupa iz centra Zagreba

Autor: dnevno.hr

Skup “Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama” održan je u subotu na zagrebačkom Cvjetnom trgu, pod sloganima “I jedanput je nasilje” te “Pravosuđe ne štiti žene”, kao inicijativa za podizanje svijesti o raširenosti nasilja nad ženama i djevojčicama te za njegove sprječavanje. Koordinatorica kampanje Rada Borić oglasila se u ime organizatora te navela kako su Zagreb i Hrvatska upisani na karti 200 država svijeta u kampanji Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama. Naglasila je i kako je polovica stanovništva Zemlje sučeljena s nasiljem, usmjesto da žene kreativno ostvaruju svoje živote i žive zivote bez nasilja. Borić je napomenula da su se u Hrvatskoj, osim u Zagrebu ovoj kampanji pridružili i Osijek, Bjelovar, Split, Korčula te Pakrac, a cilj kampanje jest senzibilizirati javnost i upozoriti da je nasilje nedopustivo.

Koordinatorica kampanje Rada Borić u ime organizatora istaknula je kako su Zagreb i Hrvatska upisani na karti od 200 zemalja svijeta u kampanji “Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama”.. “Ono što nas brine jest to da institucije ne rade svoj posao”, rekla je uz opasku da institucije blago kažnjavaju nasilnike s deset mjeseci uvjetno, ili drže da jedanput učinjeno nije nasilje, pa je zato poručila pravosuđu da konačno treba štititi žene.

Ova se kampanja u Hrvatskoj održava osmu godinu za redom kao inicijativa usmjerena na podizanje svijesti o raširenosti nasilja nad ženama i djevojčicama te njegovu sprječavanju. Na skupu su sudjelovale i aktivistice Jelena Veljača i Sanja Bilas koje su čitale iskaze žena koje su proživjele nasilje.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.