fbpx

Putnički brod se nasukao kod Pakoštana

Autor: Hina

U trenutku nesreće, nešto prije 6,30 sati, na brodu su bila 22 putnika od kojih nitko nije ozlijeđen te su nedugo nakon nasukanja prekrcani na zamjenski brod kojim su dalje sigurno prevezeni do luke odredišta. O pomorskoj nesreći zadarsku Lučku kapetaniju izvijestio je zapovjednik broda.

Putnički brod „Lumbrikata“, koji je s 22 putnika plovio na redovnoj liniji Vrgada – Pakoštane – Biograd, nasukao se u srijedu ujutro na otočić Sveta Juština kod Pakoštana, pri čemu nitko nije ozlijeđen.

U trenutku nesreće,  nešto prije 6,30 sati,  na brodu su bila 22 putnika od kojih nitko nije ozlijeđen te su nedugo nakon nasukanja prekrcani na zamjenski brod kojim su dalje sigurno prevezeni do luke odredišta. O  pomorskoj nesreći zadarsku Lučku kapetaniju izvijestio je zapovjednik broda.

Obavljenim očevidom na poziciji nasukanja djelatnici zadarske Kapetanije nisu ustanovili onečišćenje mora i morskog okoliša. U okviru istrage o uzrocima nasukanja u obzir je uzeta činjenica da je u vrijeme nesreće brod plovio po izrazito gustoj magli.

Iz Lučke kapetanije Zadar vlasniku nasukanoga broda naloženo je komercijalno odsukavanje te izvanredni pregled broda od strane djelatnika Hrvatskoga registra brodova radi utvrđivanja sposobnosti za daljnju plovidbu, navodi se u priopćenju Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.


Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.