fbpx

‘Pusićka se mora trajno izbrisati s političke scene jer je negativna projugoslavenka!’

Autor: Marko

"Ona je do kraja negativna ličnost i najbolja rekonstrukcija Vlade bila bi da Pusićka trajno ode ne samo iz vlasti nego i iz politike. Osim toga, njezina stranka ima strahovito loš rezultat, a u Vladi imaju nekoliko značajnih ministarstava. Uz podršku svjetskih faktora i djela hrvatske politike stvara se Zapadni Blakan, a njezina politika prema Hrvatima u BIH maksimalno je negativna, ona se mora trajno izbrisati s političke scene", kritičan je Veselica.

Smjenu dvaju ministara – Željka Jovanovića i Rajka Ostojića, prokomentirala je nedavno  potpredsjednica Vlade te šefica diplomacije Vesna Pusić. Kako je tada napisala na službenom Facebook profilu ona vjeruje da je to posljednja rekonstrukcija u ovom mandatu. Nada se nadalje da će se sada okrenuti prezentiranju rezultata rada, a promjene po njoj imaju smisao samo ako u oba resora nastupe bitni pomaci. “Naš posao je koncentrirati se na ispunjavanje ciljeva koje smo si zadali i na posao Vlade koji je pred nama”, ustvrdila je Pusić. Čini se stoga kako je ministrica zadovoljna radom svih ministarstava u aktualnoj vlasti, a jednako tako i s radom svojega ministarstva. No, ima li Pusić razloga za zadovoljstvo?

Rekonstrukcija je pokušaj koji ne može donijeti promjene i riješiti probleme, stav je to HDZ-ova europarlamentarca Davora Ive Stiera. U razgovoru za naš portal Stier navodi kako je ova Vlada izgubila sve šanse, a manjka im volja i snaga. “Premijer Milanović nema potporu vrha svoje stranke, a vladajući su podijeljeni i zato držim da su ove kozmetičke promjene samo kupovanje vremena, a stava sam da bi najbolje rješenje bilo raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora zajedno s predsjedničkim izborima”, objašnjava naš sugovornik. Stier je posebno kritičan prema radu ministarstva vanjskih poslova jer, kako kaže, hrvatska vanjska politika treba promijeniti smjer jer do sada je on štetan za interese naše zemlje. Moramo se okrenuti srednjoj Europi koja je do sada bila zanemarena, savjetuje. “Potpuno mi je nerazumno da ne jačamo savez s državama članicama EU, cijeli taj aspekt posve je zanemaren. Ovakva vanjska politika nije napravila nikakav iskorak i nismo iskoristili europske fondove, a to treba mijenjati. Ministrica Pusić ima primarnu odgovornost, a odgovornost snosi i premijer. Treba mijenjati opći smjer vanjske politike jer do sada nas ovakva politika nije osnažila”, uvjeren je europarlamentarac.

Hrvatski proljećar, disident i jedan od osnivača HDZ-a, Marko Veselica, stava je da je stvar s rekonstrukcijom Vlade znatno dublja. “Čitava Vlada loše radi, ona je antihrvatska. Nije kreativna i loše radi. Oni svi trebaju otići, a Hrvatskoj je potreban zaokret. Na vlast bi trebao doći HDZ i druge domoljubne stranke”, misli Veselica. Jovanović je, napominje, neprijatelj Hrvatske, a trn u oku našeg sugovornika jest to što je bivši ministar najveću oporbenu stranku nazvao zločinačkom organizacijom. “HDZ nije zločinačka organizacija, to je stranka koja je stvorila državu, Tuđman se možda okružio krivim ljudima koji su zloporabili položaj, ali to i dalje ne znači da je ta stranka zločinačka”, argumentira proljećar. Posebno je oštar Veselica prema ministrici Pusić jer ona po njemu nije hrvatska već projugoslavenski te prosrpski orijentirana ministrica koja je željela da se Srbima skine tužba za genocid. “Ona je do kraja negativna ličnost i najbolja rekonstrukcija Vlade bila bi da Pusićka trajno ode ne samo iz vlasti nego i iz politike. Osim toga, njezina stranka ima strahovito loš rezultat, a u Vladi imaju nekoliko značajnih ministarstava. Uz podršku svjetskih faktora i dijela hrvatske politike stvara se Zapadni Blakan, a njezina politika prema Hrvatima u BiH maksimalno je negativna, ona se mora trajno izbrisati s političke scene”, kritičan je Veselica. Riječi hvale naš sugovornik nema niti za Branka Grčića napominjući da su svi u aktualnoj vlasti upitni kada je riječ o stručnosti, a najveći problem leži u tome što Vlada nema koncept.


Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.