Foto: NL

PUPOVČEVA SUPRUGA OBJAVILA JE TEKST O THOMPSONU: Tko joj je ustupio povjerljive informacije?

Autor: Iva Međugorac

Preokret na Visokom prekršajnom sudu: Thompson smije vikati ‘Za dom’, naslov je to koji je osvanuo na naslovnici Jutarnjeg lista, a isti članak objavljen je i na naslovnici online izdanja. Tekst pak potpisuje novinarka Slavica Lukić, inače supruga šefa SDSS-a Milorada Pupovca. “Neslužbeni izvori bliski Visokom prekršajnom sudu ističu da je tročlano sudsko vijeće koje čine sutkinje Anđa Ćorluka, Ivanka Mašić i Mirjana Margetić presudu kojom oslobađaju Thompsona prekršajne odgovornosti donijelo u studenom ove godine. Tročlano vijeće Visokog prekršajnog suda odbilo je žalbu šibensko-kninske policije na prvostupanjsku oslobađajuću presudu Općinskog suda u Šibeniku donesenu u listopadu 2018. Njome je šibenski sudac Ivan Lokas nepravomoćno oslobodio Thompsona prekršajne odgovornosti za izvikivanje pozdrava “Za dom spremni” na tri koncerta koji su održani 5. kolovoza 2015., zatim 5. kolovoza 2016. i 27. kolovoza 2017.”, piše Slavica Lukić u Jutarnjem te dodaje da presuda nije odaslana sa suda te još nije konačna. Naime, stopirana je u evidenciji sudske prakse u čijem se posebnom odjelu provodi analiza svake navedene presude te utvrđuje je li ona sukladna prethodnim presudama toga Suda.  “Jutarnji list nije imao uvid u presudu tročlanog vijeća Visokog upravnog suda koje je oslobodilo Thompsona pa ne znamo na koji je način to vijeće argumentiralo svoj stav da izvikivanje pozdrava “Za dom spremni” na početku Bojne Čavoglave u Thompsonovom slučaju nije kršenje zakona. Treba, međutim, podsjetiti da je taj isti Visoki prekršajni sud samo nekoliko mjeseci ranije, u ljeto ove godine, donio presudu kojom je Marija Rosu, pjevača iz Makarske, pravomoćno osudio za remećenje javnog reda i mira upravo zbog izvikivanja pozdrava “Za dom spremni” na početku “Bojne Čavoglave” koju je Rosin bend otpjevao na trgu u Makarskoj povodom obilježavanja 20. obljetnice Oluje”, piše Slavica Lukić nadalje.

Povodom ovog teksta za naš je portal komentar dao Thompsonov odvjetnik Davorin Karačić.

“Po mome mišljenju, nedopustivo je da mediji odnosno društveno aktivni pojedinci iz medija, krišom dobivaju sudske odluke te koriste javni prostor za očit pritisak na pravosuđe odnosno sud. Tekst Slavice Lukić, Pupovčeve supruge mi se čini na tragu pritiska na Sud od strane onih koje ja, a i ne samo ja, doživljavam kao osobe nesklone Domovinskom ratu i hrvatskoj državi. Smatram da jedan medij koji nastupa kao nepristran medij, ne bi trebao sebe stavljati na raspolaganje za ideološke i svjetonazorske propagandne pritiske na Sud od strane politički zainteresiranih osoba u društvu”, precizirao je Karačić pa doista ostaje ‘visjeti u zraku’ odgovor na pitanje od kud Pupovčevoj supruzi povjerljive informacije o statusu Thomposonova slučaja?

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.