PUPOVAC ŽELI OJAČATI SDSS: ‘Moramo osvajati birače, ne ih samo čuvati!’

Autor: J. Jakšić

Također je ustvrdio da se u Hrvatskoj ne poštuje Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina i da se Srbi ne mogu zaposliti u tijelima javne uprave.

Izvanredna izborna skupština Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Karlovačke županije održana je u subotu u Karlovcu, na kojoj je izabrano novo vodstvo stranke na čelu sa Sinišom Ljubojevićem, a potpredsjednik stranke, Milorad Pupovac pozvao je na jačanje SDSS-a.

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac na izbornoj je skupštini pozvao na jačanje stranke, rekavši da se SDSS treba okrenuti politici koja će birače osvajati, a ne samo čuvati, te kako treba osmisliti programe i organizacijske mjere da se to dogodi u Karlovcu, Slunju, Plaškom, Vojniću ili Krnjaku.

Pupovac se ovom prilikom osvrnuo i na nadolazeće parlamentarne izbore.

‘Ako se ove godine pokaže da napredujemo, onda ćemo sigurno polučiti dobar rezultat i na lokalnim izborima za dvije godine’, rekao je.

Pupovac je kazao kako se nada da je iza SDSS-a razdoblje kada se stranka iscrpljivala i da će imati dovoljno interesa, budnosti i predanosti za prilike i neprilike koje budu dolazile.

Ponovno izabrani predsjednik karlovačke županijske organizacije SDSS-a Siniša Ljubojević u izvještaju o radu naveo je da je nedavno proveden disciplinski postupak za 21-og člana, te je njih dvadesetoro isključeno iz stranke, uglavnom zbog samostalnih izlazaka na lokalne izbore 2013. godine, na različitim listama.

Također je ustvrdio da se u Hrvatskoj ne poštuje Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina i da se Srbi ne mogu zaposliti u tijelima javne uprave, dodavši kako treba ukazivati da se ‘u tim službama naši ljudi zapošljavaju na kašićicu’.




Prema njegovim riječima, u Vojniću, primjerice, gdje su Srbi većina, u Policijskoj postaji ne radi niti jedan policajac srpske nacionalnosti.

‘Trebamo sve učiniti da se riješe trzavice u SDSS-u, tamo gdje one postoje. Primjerice, ako mi ne osvojimo na idućim lokalnim izborima većinu u Plaškom, on će i dalje propadati. Nama u proteklom razdoblju nisu bile problem konkurentne liste već naše unutrašnje trzavice, podjele i nesigurni ljudi’, zaključuje Pupovac.




Autor:J. Jakšić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.