Patrik Macek/PIXSELL

Pupovac rješava političke probleme u RH: ‘Izbori su jedan od mogućih načina za izlazak iz krize’

Autor: T. P.

Vezano uz odnos Hrvatske i Srbije, Pupovac naglašava da su u javnosti već vidljive posljedice hrvatske blokade Srbije u pregovorima za EU.

Televizija B92 u ponedjeljak navečer emitirala je emisiju “Regija danas” u kojoj se razgovaralo o prosvjedima koji su u subotu preplavili Banja Luku, o odnosima Srbije i Hrvatske, kao i krizi u Makedoniji i na Kosovu. U za emisiju je izjavu dao i predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac koji je za beogradske medije izjavio da su u Hrvatskoj izbori” jedan od mogućih izlaza iz krize u kojoj se zemlja sada nalazi”.

Pupovac je naglasio da nitko ne isključuje izbore te da je “to je više-manje izlaz za ovo stanje u kojem se Hrvatska nalazi”.

“Europska unija je i sama u teškoćama i prolazi ozbiljnu krizu – gospodarsku, i zbog toga je stavila u zapećak svoj dio političkoga djelovanja. Pitanja poput krize u Hrvatskoj, koja traje tri godine, tek su nedavno počela privlačiti pozornost europske javnosti i ukoliko se ta kriza nastavi – postat će temom vodećih europskih institucija”, ističe Pupovac, prenosi B92.

Vezano uz odnos Hrvatske i Srbije, Pupovac naglašava da su u javnosti već vidljive posljedice hrvatske blokade Srbije u pregovorima za EU:

“Europska unija pruža priliku zemljama da se pokušaju same dogovoriti i nema sumnje da će ona naći mehanizme za pitanje Srbije i Hrvatske, kao i da će se SAD umiješati. Posljedice blokade Hrvatske pri otvaranju poglavlja Srbije i u našoj javnosti su poprilično vidljive”, ukazao je Pupovac.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.