Screenshot

Pupovac otkrio što mu je Plenković obećao na sastanku: Rekao mu je nešto i za Penavu

Autor: dnevno.hr

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, u razgovoru za Express progovorio je o odnosu s premijerom Andrejom Plenkovićem te objasnio zašto je njegova stranka ostala dio vladajuće većine-

”Analizirali smo opću političku atmosferu kao pretpostavku za ostvarivanje demokratskih i ustavnih vrijednosti zemlje i ostvarivanje prava manjina, posebno srpske, te realizaciju operativnih programa. Kroz tu analizu sam i sam mogao vidjeti gdje smo, a mogao je i premijer. Raspravili smo to točku po točku i uvjerili se da je potrebno napraviti više u promjeni atmosfere koja predstavlja prepreku za ostvarivanje građanskih, ljudskih i manjinskih prava. Vlada mora promijeniti pristup. Nakon našeg razgovora premijer je uzeo neko vrijeme za razgovor s ministrima čijih se resora to najviše tiče. Neki od tih razgovora su već obavljeni, neki još predstoje”, rekao je Pupovac, a potom i konkretizirao koje ga stvari smetaju.

”Na prvome mjestu je zaustavljanje šovinističke i atmosfere netolerancije i mržnje koja se u društvu zaustavila dolaskom premijera Plenkovića i koalicijske vlade, ali se u proteklih godinu dana stvar počela pogoršavati tako da bi prešla granice koje smo mi spremni trpjeti. To je postalo opasno. Restauracija poraženih zločinačkih režima i veličanje njihovih vođa, od kojih su neki osuđeni ratni zločinci, te negiranje njihovih zločina i krvavih povijesnih tragova nešto je o čemu smo vrlo ozbiljno razgovarali. Tu je i pitanje pritiska na pravosuđe i na policiju pojedinih političkih aktera u procesuiranju ratnih zločina. Tu mislimo na gradonačelnika Vukovara Penavu i druge koji koriste žrtvu Vukovara za svoje potrebe, pritišću pravosuđe i policiju da se spriječi sankcioniranje zločina protiv Srba te su posegnuli još jednom za pravosuđem kao sredstvom za etnički progon pripadnika srpske zajednice”, objasnio je Pupovac.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.