Pupovac: ‘Opasnost za Hrvatsku nisu Kozara i Sutjeska, nego Jure i Boban!’

Autor: D. Bo

Tko o čemu, a Pupovac o ustašama i neonacistima u Hrvatskoj Iako je u raspravi nakon premijerovog izvješća o stanju države i nacije htio malo progovoriti i o stvarnim životnim problemima manjina, ipak nije mogao zaobići ono što ga žulja.

Nakon dulje šutnje o aktualnim problemima u Hrvatskoj konačno se oglasio i vođa hrvatskih Srba Milorad Pupovac.
Iskoristivši prigodu raspravljati nakon premijerovog izvješća o stanju države i nacije u Saboru, predsjednik SDSS-a je prvo pohvalio Milanovićev izvještaj kao dobar a onda je u svom bezličnom stilu komentirao neke od najaktualnijih hrvatskih problema.
– Mi ne trebamo jedni drugim govoriti koliko je stanje u državi teško. Neprestano iz različitih razloga nastojima obezvrijediti temeljne ustavne vrijednosti, kazao je Pupovac dodavši da se u Hrvatskoj antifašizam prometnuo u antikomunizam, ali po njemu najveća realna opasnost koja prijeti Hrvatskoj su "proustaški neonacistički grafiti" koji se sve češće mogu vidjeti na ulicama nekih hrvatskih gradova.
– Realna opasnost za naše društvo nisu Kozara i Sutjeska, nego Jure i Boban koji se pjevaju na svadbama, rekao je Pupovac i dodao kako je druga temeljna vrijednost sekularizam koji se "čuvao i u vrijeme rata, a danas to nije tako".
– Ravnopravnost pripadnika nacionalnih manjina danas se svela samo na ćirilicu. Jedan dio stranaka i drugih grupa nastoji to pismo demonizirati, a ćirilica je temelj slavenske pa i hrvatske pismenosti.
– Ne inzistiramo na potpunom provođenju zakona, nego samo onoliko koliko je potrebno, kazao je Pupovac o uvođenju ćirilice u Vukovaru.

Pupovac je naravno ponovio svoju podršku premijeru u sukobu sa Bruxellesom.

– Mi moramo poštivati ono što smo potpisali, ali 'Lex Perković' je i naša stvar, a ne samo EU, kazao je Pupovac te dodao da mi moramo graditi odnos sa EU.

– Nema nikakve sumnje da to traži posebnu mudrost kako bi došli do mjesta gdje ćemo moći raditi u interesu naroda. Svaka politika, pa i europska, je sklop interesa i vrijednosti, zaključio je mudri predsjednik SDSS-a.

Autor:D. Bo
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.