Foto: Vojko Basic / CROPIX

PULJAK POSTAVILA ISTO PITANJE PREMIJERU I UMJETNOJ INTELIGENCIJI: Na Facebooku objavila njihove odgovore

Autor: Dnevno.hr

Proljetno zasjedanje Hrvatskog sabora u utorak je otvoreno uobičajenim aktualnim prijepodnevom tijekom kojega su zastupnici o aktualnim temama propitivati premijera i ministre.

Dan protekao burno pa je tako zaiskrilo između Katarine Peović (RF) i Majde Burić (HDZ), a premijer Andrej Plenković i Nino Raspudić razmijenili su i uvrede.

Saborska zastupnica Centra Marijana Puljak na Facebooku je objavila da je na Plenkoviću postavila isto pitanje kao i chat botu umjetne inteligencije te je objavila njihove odgovore.


“Postavila sam danas konkretno pitanje predsjedniku Vlade: “Što treba učiniti u ekonomiji da se podigne standard hrvatskih građana?”

Plenković je, iznenađen i uvrijeđen, samo odgovorio ‘Puno toga’.

Isto pitanje postavila sam i chat botu umjetne inteligencije #ChatGPT koji mi je odgovorio sljedeće:

Postoji više koraka koji se mogu poduzeti da se podigne standard hrvatskih građana u ekonomiji. Neki od njih su:

1. Povećati produktivnost i konkurentnost gospodarstva kroz investicije u istraživanje i razvoj, obrazovanje i obuku radne snage, te poboljšanje infrastrukture.

2. Povećati ulaganja u razvojne projekte i programe koji bi pomogli razvoj malog i srednjeg poduzetništva, koji su glavni generatori radnih mjesta.
3. Povećati efikasnost javnih institucija i smanjiti troškove poslovanja, kako bi se osiguralo da se više novca usmjeri prema investicijama u infrastrukturu, obrazovanje i zdravstvo.

4. Stvoriti bolje uvjete za rad i poslovanje za privredu kroz porezne reforme, smanjenje administrativnih prepreka, te poboljšanje pravnog okvira za poslovanje.

5. Povećati zapošljavanje i podići minimalnu plaću, kako bi se poboljšao standard života radnika i osiguralo da svaki radnik ima dostatnu plaću za normalan život.
Dakle, umjetna inteligencija zna i predlaže:

– investicije u istraživanje i razvoj, a ne u HDZ-ove lokalne šerife,

– razvoj malog i srednjeg poduzetništva, a ne bujanje države,

– poreznu reformu i smanjenje nameta poduzetnicima te manje birokracije…

HDZ ovih 30 godina radi sve suprotno od toga, kontra umjetnoj i svakoj drugoj inteligenciji. 😞”

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.