PULJAK ODGOVARA NA PROZIVKE BIVŠE POTPREDSJEDNICE ’Pojedinci su izgubili motive zbog kojih su i počeli političko djelovanje’

Autor: Matea Vidić/Hina

Riječima sada već bivše potpredsjednice stranke Pametno, Kristine Vidan, Pametno će uskoro otići u povijest neuspjelih trećih opcija, a tamo će je odvesti Predsjedništvo te stranke koje je, njenim riječima “loše za stranku i za Split, a time dugoročno i za Hrvatsku”. No s tim se ne slaže predsjednica stranke Marijana Puljak koja je odgovorila priopćenjem.

“Iznimno nam je žao da se danas suočavamo s lažnim optužbama osoba s kojima smo do jučer gradili Pametno i koje vrlo dobro znaju da nam je savjest potpuno čista i da naš obraz nije ukaljan,” navela je pa istaknula kako ujedinjenjem sa Strankom s imenom i prezimenom nastavljaju “dobre rezultate postignute na parlamentarnim izborima.”

“Ujedinjujemo resurse, ljude, znanje, iskustvo i energiju u jednu novu snagu koja ima velik potencijal za rast. Želimo bolju Hrvatsku i nikada nismo tajili da se želimo ujedinjavati s opcijama centra i osnažiti na političkoj sceni, kako bismo svojim djelovanjem ovom društvu omogućili veću šansu za promjenama na bolje. O ujedinjenju smo u svakom trenutku govorili transparentno, a odluku koju sada nudimo skupštini donijeli smo promišljeno, nakon brojnih razgovora s članovima u cijeloj Hrvatskoj te na temelju većine glasova Predsjedništva stranke.”

Ističe pritom i kako samo ujedinjenje nikom u stranci nije bilo sporno, ali priznaje da je mali dio članova dvojio oko trenutka ujedinjenja.

“Razumijemo njihove strahove, ali, osim naših članova, i birači su jasno pokazali da žele da na političkoj sceni djelujemo zajedno”, navodi.

Spornim je Vidan ocijenila i produženje mandata Predsjedništvu kojem ne, kako navodi, na nedemokratski način produžuje mandat.

“Prema uputama Ministarstva uprave ta skupština će biti iskorištena za biranje novih tijela ujedinjene organizacije. Upravo zbog toga da se ne bi dogodilo kršenje Statuta ili bilo kakvo drugo kršenje legitimne procedure, cijeli proces dogovoren je i potvrđen sukladno uputama Ministarstva uprave. Ankete nismo provodili jer je mišljenje birača potpuno očito, o čemu najbolje svjedoče rezultati parlamentarnih izbora. Osim toga, same promjene Statuta raspravljali smo u više navrata unutar stranke, a prošle su i predsjedništvo stranke i predsjedništvo ogranka Split,” odgovara Puljak.

Istaknula je na kraju kako je stranka Pametno najsnažnija u Splitu, ali i kako je važno jačati organizaciju, uvoditi nove ljude, prihvaćati i okupljati različite političke opcije koje slično razmišljaju jer se jedino ujedinjeni i osnaženi možemo suprotstaviti korupciji i kriminalu koji nam je zauzeo državu i grad, napisala je.

Naposljetku, izrazila je žaljenje što su nakon toliko godina zajedničkog rada, truda i ostvarenih rezultata, sada kada imaju priliku postati još snažniji na političkoj sceni i time još i više biti u službi građana, pojedinci izgubili iz perspektive motive zbog kojih su počeli političko djelovanje, a to su promjene u društvu.

Autor:Matea Vidić/Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.