Foto: Danijel Bartolic / CROPIX

PULA POSTAJE GRAD ĆUDOREĐA: Nema više opijanja niti vrebanja turista

Autor: Dnevno

Novim Komunalnim redom Grada Pule zabranjuje se konzumacija alkohola na javnim površinama, što je i prihvaćeno na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća. Članak broj 43, osim uobičajenih odredbi kojima se regulira što sve ne smijete odlagati na javnim površinama, sada donosi i novu odredbu prema kojoj je na javnim površinama zabranjeno konzumiranje alkoholnih pića. Osim, navodi se u odluci, kada se površine koriste na temelju odobrenja nadležnog tijela i sukladno aktu kojim se uređuje davanje javne površine, prenosi Glas Istre.

Ostaje pitanje tko će tu odluku provoditi kada se zna da se alkohol pije najčešće noću i da su okupljanja mladih u primjerice, Titovom parku na rivi, uz boce pića već postala uobičajena. Naime, problem je što komunalni redari, kao i svi ostali imaju radno vrijeme, i ne rade u tri smjene.

“Uvođenje ove odredbe u novu Odluku o komunalnom redu ponajprije je edukativnog karaktera te je osnovni cilj upozoriti kako je takvo ponašanje neprimjereno i neprihvatljivo u našem gradu”, pojašnjavaju iz Grada Pule. Ističu da je sadašnji režim rada komunalnih redara do 22 sata, a subotom i nedjeljom do 14 sati, ali postoji mogućnost da se zbog potrebe provođenja komunalnog reda odredi i duže radno vrijeme. “U svojim obilascima komunalni redari postupaju i nastavit će postupati sukladno ovlastima”, stoji u odgovoru.

Novim komunalnim redom na javnim površinama zabranjeno je hraniti ptice, pse, mačke te ostale životinje, postavljati i paliti svijeće na mjestima prometnih nesreća, a zabranjuju se i aktivnosti koje su usmjerene “prema prolaznicima i potencijalnim gostima s ciljem prezentacije ugostiteljske ponude od strane konobara, animatora i ostalog osoblja, ispred i u okruženju ugostiteljskih objekata”.

Drugim riječima, piše Glas Istre, povlačenje turista za rukav u starom gradu više nije dopušteno.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.