fbpx

Pula na bonkasima: Party uz ekstazi može, koncert protiv droge – ne može!

Autor: Damir Kramarić

Grad Pula besplatno je županijskom vjećniku IDS-a ustupio gradsku plažu Valkane za trodnevni rave festival na koji ulaz stoji čak 70 eura i na kojem su nezaobilazne sintetičke droge, dok u isto vrijeme portalu Dnevno i Atomskom skloništu ne daju dozvolu za besplatan koncert 'Pjesmom protiv droge'.

Portal Dnevno i grupa Atomsko sklonište namjeravali su na pulskom Forumu, ispred Gradske palače, organizirati besplatan humanitarni rock koncert ‘Pjesmom protiv droge’, kako bi i na taj način upozorili na epidemiju ovisnosti u Istri.

Bruno Langer je uime grupe Atomsko sklonište i portala Dnevno još 29. lipnja podnio zahtjev za održavanje besplatnog koncerta na pulskom Forumu 13. srpnja, da bi zbog novih informacija o zauzetosti određenih gostiju u programu i činjenice da se 13. srpnja na pulskom Forumu održava Sajam istarskih gurmanskih proizvoda, već nakon tri sata uputio novi zahtjev s novim terminom: u nedjelju 15. srpnja. Naime, jedino tog dana na pulskom Foruma nema nikakvih programa i događanja po kalendaru ljetnih manifestacija na stranicama Turističke zajednice Grada Pule. Tek 5. srpnja dobio je odgovor u kojem mu je Upravni odjel za komunalni sustav i imovinu Grada Pule, rješenjem odobrio održavanje koncerta, ali ne u nedjelju 15., već u petak 13. srpnja, dakle dva dana ranije – u terminu koji je već zauzet.

>>>Nije se valjda Jakovčić počeo bojati svoje sjene, pa progovara bez imena!


Birokratskim smicalicama onemogućavaju održavanje koncerta

Langer se uime nas organizatora već slijedećeg dana žalio na to rješenje, te ponovno tražio da nam odobre termin od 15. srpnja, no odgovor Grada Pule do danas nije dobio. Kako je do 15. srpnja ostalo svega nekoliko dana, to znači da više nema vremena za realizaciju tako velikog događaja.

– Birokratskim smicalicama onemogućavaju nam održavanje koncerta, iako smo im u zahtjevu napisali da želimo potaknuti borbu protiv ovisnosti. Ne pomaže ni činjenica što je Pula ‘prvak’ u ovisnosti o narkoticima u Hrvatskoj. To, uostalom, ne tvrdim ja, već dr. Slavko Sakoman, koji je u više javnih nastupa u zadnje vrijeme rekao da je u Istri čak 60 puta više ovisnika o narkoticima, nego u podjednako velikoj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Dr. Sakoman je, osim toga, zaključio da je za to odgovorna upravo gradska vlast, koja ne čini ništa da taj problem riješi. Neodobravanje traženog termina koncerta protiv droge još je jedan dokaz da je to tako – primjećuje Bruno Langer, koji potom podsjeća da je ista ta gradska vlast nedavno besplatno ustupila gradsku plažu Valkane za trodnevni komercijalni rave party, dakle za koncert koji će svakog posjetitelja stajati 70 eura. Znakovito je da je organizator tog partyja udruga Prijatelji Valkana, na čijem je čelu županijski vijećnik IDS-a Dragan Filipović.

Režimski mediji optužili nas da provociramo

– Taj apsurd da Grad Pula ne da prostor za besplatan humanitarni koncert, ali ga u isto vrijeme daje za komercijalni događaj s kompletnom infrastrukturom bez naknade na tri dana, još je jedno ogledalo današnje Hrvatske koja brzinom svjetlosti juri u ponor u svim pogledima. Ni na koji način nismo vršili pritisak, nego smo u redovnoj i legalnoj proceduri zatražili prostor za održavanje koncerta ‘Pjesmom protiv droge’, ali su zato gradski režimski mediji prije nego smo i dobili rješenje znali da ćemo dobiti termin koji nismo tražili i koji je zauzet gastro sajmom. Ta piskarala optužila su nas da bi koncert ‘Pjesmom protiv droge’ bio provokacije?! Zar je to provokacija zato što se gradonačelnik Pule uporno ne želi, davanjem čuperka kose, testirati na droge? – pita se na kraju Bruno Langer, beskompromisni istarski aktivist i vođa grupe Atomsko sklonište.
Autor:Damir Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.